Sembelit dah 3 hari. Tolong mummyyy

Sya dah 3 hari tak membuang. Sayur buah air semua cukup..alahai..ada ke ubat di farmasi untuk ni..

10 Các câu trả lời

sy biasa klau sembelit xmmbuang 2@3 hri sy mnum air fibremeal yg choc hazelnut,mnum mlm esok hri trus mmbuang,sbb sy kdg2 mkn buah pisang,buah naga atau mknan blh melawaskan xmmbantu,sbb tu mnum air fibremeal..

sye pown same..paling lama pernah 3 hari x membuang..kebiasaanye sye 2 hari bru 1x membuang..tpi klau tnye doktor mmg nasihat nye kene minum air bnyk ,mkn buah (betik,dragon fruit) dan sayur-sayuran ..

Sy pun sembelit tp sy byk makan jeruk asam hehehe. Kalau farmasi ada ubat yg cucuk kat bontot tu bg lawas. Tp doktor ckp kalau pregnant normal je sembelit

sy sblm ni pun sembelit teruk normal sbb hormon tgh preg just sy bnyk mkn buah lg2 naga n jambu btu

Samalah 😭 Dah la before pregnant mmg sudah nak membuang, ni pregnant lagi susah 😭😭😭

Kena selalu ada yakult dalam peti ais. Baru lancar. Saya penah sembelit sampai berdarah. Serik dahh

2y trước

sye pown pernah sekali membuang n berdarah..risau je rse..alhamdulillah lpas tu x de dah😅

Try makan prune hehhe yg ni berkesan sgt utk sy. Alhamdulillah

saya mkn buah ja. Pisang mmg ok untuk saya..

Cuba amalkan susu kambing fresh

mkn yogurt sis..