Sembelit

Masuk minggu ke 15 start sembelit ? sebelum ni mmg tiap pagi akan membuang ja.. Dh makan ubat klinik & byk mkn buah dan sayur pun tak jalan ?

5 Các câu trả lời

Sy pulak amek cal mag D nutrilite utk lawaskan membuang dan utk tulang, sbb sy sakit belakng sgt², so nurse suggest sy amek vitamin ni, alhamdulillah menjadi dgn badan sy, sakit kurang n membuang pon senang

Try makan betik je hari hari sampai boleh membuang . Sebab saya kalau sembelit , saya makan betik je . Pilih yang lembut .

Sblm ni sy slalu sembelit, sy mkn iberet, sejak sy tukar ubat 4 jenis tu sembelit sy dah xda, tngo dr pmakanan juga tu

sy pon sama,skrg nie sembelit..ermm dulu tiap pagi bole mmbuang x de msalah😞

Kalau saya banyakkan minum susu, nanti senang je nak membuang