Teringin 🙁😣

Sya ada gdm on diet tapi teringin sgt2 nk mkn aiskrim. Sbb slama ni mnum air kosong je.. Tngok org mkn aiskrim smpai trasa kt tekak ni. Tapi takut sbb gdm 😞😞. Nk mnum air mnis pn smpai takut. Boleh ke sya mkn aiskrim wlaupn ada gdm on diet? 😞

13 Các câu trả lời

sy pn gdm on diet sis...sy mkn jer..bkn skli tp tiap2 mlm nk mkn aiskrim.hihii...kalau xdpt mkn, xblh nk tdr..alhamdulillah oky jer check bsp, xprnh sangkut pn...bilas la blk dgn air kosong..

Makan ja sis .. saya pun gdm on diet jugak dlu , smua bnda saya makan , 2 hari sbelum cek bsp baru kawal mkan minum .. alhamdulillah xpenah sangkut lgsung bsp 😌 selamat melahirkan dh 😎

Sy pun gdm on diet. Apa2 teringin sy mkn je sbb time pregnant ni kalau xdpt apa nak rasa frust semacam hehe. Tpi mkn sikit2 je bg hilang teringin. 3-4 hari nk bsp tu jaga blk betul2.

4y trước

Betul2..sbb nnti lpas brsalin kena pantang plak kn.. Tu yg sya tnya tu. Tq sis😊

Makan je sis, kalo control sgt gula tu xblh jgk nnti hypo. Tpi jgn la bedal bnyk sgt, lps tu bnykkan mnum air masak. Sy pn gdm on d/c. Tpi stkt ni alhamdulillah bsp smua ok.

Sy pon teringin sgt nk minum kopi. Bole la minum 2 3 teguk utk hilangkan rasa teringin to. Kalo x rasa kempunannye la hai. Sy pon de gdm juga tp lps to jaga makan balik

Saya pon gdm on diet tapi disebabkan mengidam saya makan jer tapi x byk. Cukup utk merasa. Ksian kat baby kalau tak tercapai.

Doc cakap klau teringin boleh je mkn tp dlm kuantiti terkawal la.. jgn la angkut sampai 2-3 aiskrim tu..

4y trước

Hihi.. Tak2.. Nk rsa 1 je. Bgi lpas tringin

Kalau ngidam mkn lha t tk mkn terliur plk ank dlm perut tu tpii kne kawal jugk prmknan ye sis

4y trước

Tq sis😣

Mkan je sis.. Shari sblum bsp 2..byakan minum air lemon..

4y trước

Ok sis😊

Bleh sis.. Tp ms nk dekat2 mik darah tu sis jgn mkn..

4y trước

Ok2.. Tq ye😊