Suami macam tak ready

Sy skrg dh masuk 4 bulan preggy tp husband mcm tak kesah jer perancangan baby. Dhla nie first time. Huhu. Sy jer yg fikir n survey brg2 baby. Husband plak sebok men game jer,kalau shopping online pun,bukannya tengok barang2 persediaan bayi. Tapi tengok barang2 personal mcm baju sendiri la,powerbank la. Sedih lah.☹ kdg2 jeles tgk suami org lain sebok prepare barang bayi. Huhu. Mcm suma nya sy kena fikir sndiri. Seriously sy rasa down sgt. Sedih?

1 Trả lời

Biasa la sis, anak pertama ni kebanyakkan kaum laki² tak tahu nak buat apa untuk Keperluan insan yg akan hadir dalam keluarga mereka. Sama mcm saya, anak first dalam kandungan terasa samar² dan ting tong lagi, so suami tak tahu nak main peranannya untuk jadi bapa tu masih samar² . Bila da nampak anak depan mata, baru mereka sedar, dan tahu mereka sudah jadi bapa. Sabar sahaja ye..

5y trước

Ya.. Bila baby dah lahir, baru tanya, "bila beli baju ni siapa beli baju ni, comel nye anak saya " dari situ dia mula rasa teruja nak beli sesuatu untuk anak. Sebb dah nampk anak dia.