Susu ibu vs susu fm

Stress..Dan sedih. Tu je sy mampu luahkan. Susu sy drop, dah cuba mcm2 utk bykkan semula susu. Skrg ni bayi sy hnye minum susu fm..dah mcm2 jenis susu sy cuba utk bayi sy.. Lactogen kembung perut, cirit birit, guna dupro bayi sembelit.. Setiap kali jd mcm ni, suami sy mcm nk slhkan sy je.Yela sy la punca nya bayi kami sakit. Setiap kali jd mcm ni mesti dia tnye susu awak tak ada ke. Mula2 dlu byk. Sy sedih n stress sgt2. Bkn sy nk pun bnda ni jd. Tp suami sy seolah2 xnk fhm situasi sy. Kalau boleh mmg sy nk susukan bayi sy. Ibu mana lah yg nk tgk ank dia sakit. #firstbaby #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Susah kalau husband x memahami nie.. FM nie kena try n error. Its okay sis. Sis buat x peduli je dgn apa yg husband sis ckp kn tu. Sis bg je baby hisap puting bg baby ransang susu. Sambil2 bf tu main2 ckp2 dgn baby kita ada bonding mom n baby, sis pun happy baby pun happy. Insha Allah ada susu tu. Cuma kena berkorban masa sikit la. Setiap 1- 2 jam kena direct feed baby. Jgn stress2. Just happy saja.

Ya betul. Jika puan dah usaha sebaik mungkin rezeki anak nak dapat susu badan takat itu sahaja. Saya faham perasaan puan tk dapat bagi fully bf. Kena campur pun rasa sedih dah. Puan kena consult dengan pediatric mcm anak saya dia kena cirit birit then doc suruh stop sementara dan dia suggest susu yang sesuai jika anak jenis susah buang air besar dan sbg.

sis cuba dutchbaby..