Mula Sakit Tangan Sewaktu Hamil 13minggu

Sy sakit bahagian pegelangan tgn , skit sgt2 start 13 minggu .... Skrg 19 minggu 3hari lagi skit .. nak buat kerja pon sakit... Ade sape2 yg ade tips nk hilangkn skit atau kurg kn sakit 😢😢😢 #firstbaby #pleasehelp #pregnancy #bantusharing

11 Các câu trả lời

Sy pon wktu 17minggu rasa sakit2 & kebas2 wktu mlm... Urut pon tak jd ape, lpstu sy google ade doc tu kata kurang kalsium, biasa minum ptg je, so mlm tu sy terus buat susu, minum lpstu terus lega hilang kebas2 tu, so skrang dh amalkn minum susu 2 jam sbelum tido, lpstu bru mkn folic acid dgn vitamin ..

3y trước

dokter pon ade ckp yg same , da try buat tapi masih sakit... tapi masih lagi cari tips2 yg lain...

Saya pun ada masalah yg sama. Bila refer pakar, katanya normal untuk ibu mengandung sebab penambahan berat badan tu buatkan dia menekan saraf kat tangan. Sis boleh cuba luruskan tangan sewaktu tidur atau pun pakai wrist support brace sewaktu tidur, ada kat shopee ☺️

3y trước

okay sis..baik la... terima kasih respon

sama mcm sy gak. sakit n lenguh sangat smpai xleh nk buat keje ape pon.. mcm2 sy letak kt tangan tu nak bg kurgkan rasa tu. 2hari jugak bru kebah

3y trước

itu laa . jom try tips2 yg ibu2 share...

Cuba rebus lengkuas + cengkih . Kemudian rendam tangan yg sakit tu suam2 panas . Kak ipar saya 2belah tangan kena , alhamdulillah da kebah .

3y trước

inshaallah sy boleh cuba tips ni... brape lame nk amal ni yer sis? n waktu bila kene buat ni..

Cuba rebus lengkuas + cengkih , rendam tangan suam2 panas . Kak ipar kena 2belah tangan , alhamdulillah pulih .

3y trước

inshaallah sy boleh cuba tips ni... brape lame nk amal ni yer sis? n waktu bila kene buat ni..?

Mungkin water retention… cuba cari carpal tunnel syndrome in pregnancy .. sakit Sbb tertekan urat saraf…

3y trước

ade juga cari... tips dia pon da cuba.. tapi mcm try cara kampg plk .

urut di bahagian belakang bdan. then rendam tgn air suam. plus minum air susu panas2. insyaAllah hilang

3y trước

okay sis.. baik la.. tq utk tips yg sis kongsi..

google atau tgk di utube ada urutan utk tgn

3y trước

okay sis , tq

bole google urutan yg sesuai

3y trước

baik la ..terima kasih sis