Allah tu maha mengetahui

Sy pregnant nk masuk 5 bulan,tp perut tk nampak. Mcm org kenyang baru lps makan je. Ada la org ckp2 perut kecik,baby mesti kecik. Tk ckup zat. Kita ni bila dah ramai kata gitu,tdetik jgk "yeke,tk sihat ke anak aku" pdhal kita tahu genetic kita kecik molek je orgnya. Lg2 first pregnant. Sy tepis semua tu dgn anggapan, tuhan tu tahu kmampuan sseorang. Kalau la Allah bg sy kandungan yg besar skrg ni, mst sy tk larat. Sdgkn yg kecik mcm ni pn badan dah tk tentu arah 😂 percayalah,Allah lg tahu kmampuan hambaNya. Semoga baby kita semua sihat 💖

25 Các câu trả lời

Suke hati jee ckp anak org tk cukup zat, mulut org sis kadang kite memang geram rase nk tutup jee tpi apakan daya. Jgn dgar sngt mulut org nie. Biasa laa org jnis badan kecik memang perut tk bape nk nmpak same mcm kwn sy jgk mcm2 org kata padahal kwn sy memang jnis kecik halus org nyaa lahir2 ank dy kemain sihat berat baby pn okey cume bentuk perut jee kecik. Abaikn je mulut org nie sis. Jgn stress tk elok untuk baby 😘

sama lah dgn sy .. pedulikan apa org nk kata kak ☺️ yg membawa selama 9bulan 10 hari kamdungan tu kita , yg tiap2 bulan pergi checkup dh tntu kita dan kita yg tau kesihatan anak kita dlm kandungan bkn org yg mengata kan 🤭 .. sy pon 1st baby baru mason 15week xabis2 ckp keciknya perot 💆🏻‍♀️ selalu ckp bnde sama ! agaknya klau kandungan 3,4bulan dorang expect perot besar mcm 7,8bulan kot haha 😅

betul sis , kita pun memang badan kecik kurus . tak nampak macam mengandung . tapi perut kecik macam ni pun sakit sakit jugak nak bawak sebab anak dah aktif dalam perut . kalau besar lagi taktahu la macam mana 😅 . takpe , yang penting bila pegi scan anak . anak sihat aktif . Alhamdulillah , sy Allah hadirkan manusia dikeliling sy semua sentiasa positif . diorang banyak nasihat jaga diri .

jgn hirau ckp org , dlu sy pon mcm tu jgk. .perut kecik , 38week pon nurse ukur perut 32cm . .sptut nye 38cm . .klu pkai tshirt nmpk mcm 7 bln ,wlaupon dh ckup 40week . .g mne2 sllu org ckp , kecik nye . .mesti ank kecik . .smpai kadng blh jadi stressss dgr org ckp mcm tu. .tp last2 bile ank lahir , 3kilo lebih . . dgn sy skli tkejut , xsngke perut kecik . .bile kua baby sihat n smangat

tak pe sis .. saya sampai nak bersalin pun perut nampak macam 6 bulan.. tak habis habis orang cakap baby kecik lah apa lah . ya betul kadang sebagai bakal ibu kita akan sedikit terasa ..tapi tak apa .. asalkan doc kata baby kita sihat, berat dah saiz masih ikut carta perkembangan bayi .. semua okay .. bayi besar pun kalau kita kecik kang susah jugak . biar lah , yang penting sihat .

Rmai je kwn2 sis termasuk kak ipar mngndung bwk perut yg cute..tp baby ok je xde mslh..sis je perut bsr😂😂 kdg tu kn jeles tgk org bwk prut kecik2..selagi doc & nurse xckp ape2 jgn risau..mereka lebih tahu..Kdg2 perut bsr lg berisiko ..air ketubang berlebihan..yg ni doc akn pantau..kakak ipar 6bln pn lgsung xnmpk perut..tp baby ok je.🤗🤗

Sy pregnant 38 weeks 2 days ni pun org masih cakap macam mengandung 6 bulan 😂 it's ok yg penting masa scan baby cukup berat cukup sifat peduli apa org nak cakap. Bagi sy oklah baby tak besar sangat nanti susah nak keluarkan kalau besar 😌 dah lah badan mama dia ni mmg kecik 😂 nanti sudah keluar dia besarlah bg susu banyak2 🤭

xsmstinya perut kecik baby kecik...sy 7bulan perut comel je tp scan doc ckp bby 1.5kg normal😅 n kwn pun ckp perut kcik tp bsr jgk bby... siap bgtau nt bby kua msti 3kg ad...sy jenis tinggi kurus orgnye n ikut ketebalan kulit msg2...kwn sy rendah berisi time prgnant mmg nmpk beso perut...tp berat bby lebih kurg sy je

sama macam saya. dh nak masuk 6 bulan,tp perut macam kenyang lepas makan. selalu jugak terpikir "kenapa perut aku tak macam orang lain. baby ok ke tak. " tp malas nak layan,hari2 doa kt Allah bg kesihatan yang baik utk anak. takpe sis,yang penting kita dh jaga kesihatan kita dan anak. 😊

abaikan org cmtu. sy perut besar nk bergerak payah. kuor bby xsampai 3kg pun. kdg keadaan perut ibu. kalau sy jenis bdn rendah perut kecik rendah. perut jadi besar and bulat. pregnant bby boy skalipun. tetap akn nmpak bulat. payah nk bergerak. mudah sgt2 sakit belakang walaupun bru 11-14 weeks.