Allah tu maha mengetahui

Sy pregnant nk masuk 5 bulan,tp perut tk nampak. Mcm org kenyang baru lps makan je. Ada la org ckp2 perut kecik,baby mesti kecik. Tk ckup zat. Kita ni bila dah ramai kata gitu,tdetik jgk "yeke,tk sihat ke anak aku" pdhal kita tahu genetic kita kecik molek je orgnya. Lg2 first pregnant. Sy tepis semua tu dgn anggapan, tuhan tu tahu kmampuan sseorang. Kalau la Allah bg sy kandungan yg besar skrg ni, mst sy tk larat. Sdgkn yg kecik mcm ni pn badan dah tk tentu arah 😂 percayalah,Allah lg tahu kmampuan hambaNya. Semoga baby kita semua sihat 💖

25 Các câu trả lời

Saya dah 36weeks pun perut kecil juga tak beli baju pregnant langsung. Setiap bulan scan, doktor pun kata semua normal, kalau berat baby tak okay atau air ketuban kurang ke mesti dia akan bgtahu kan. So kita kena lebih percaya pakar daripada kata2 orang tak bertauliah

Tak semestinya puan. Tgk orgnya juga. Mcm sy dah 7 bulan baru nmpk perut tu pun mcm 5 bulan. Perut kecik tak bermakna baby kecik. Mungkin puan tinggi orgnya berbadan panjang sbb tu baby memanjang kt dlm perut dia selesa. Jgn risau sgt. In shaa Allah baby sihat dan puan sama.

saya pon dah 5bulan . ramai tegur perut mcm tak nampak . kecik jee . saya malas nak layan . janji tahu yg baby and mama nya sihat . aamiin in shaa Allah . abaikan kate kate mereka sis . tolak yg negatif amek positif okay .. takecare

bby 1st mmg cm tu tp normalnya bile 7 bln mesti besar juga.... sy yg perut besar ni kuar pun bby mmg kecik je..air yg byk bukan bby besar... masa scan mmg 3.2..3.3..tp still bile kuar bby x pernah sampai 3kg pun...yy penting bby sihat.

Sme dgn sy sis. Skg 8bulan xnpk mcm pregnant. Pg buat scan4D kt klinik swasta, dr igtkn sy dtg utk buat scan cnfirmkn pregnant. Perut xnpk. Tp sy rse ok je. Bg sy Allah bg kelebihan. Xde laa berat bawa perut tu. Hehe

sye pon cm gitu jgk.. ritu mak urut.. kata baby kecik.. risau dah.. g klinik.. lg satu sbb brat bdn sye x naik2.. mentain je.. alhmdulillah.. bila tiap scan je semua sama dgn date sptutnye due.. baby normal

org yg ckp tu mcm tk pernah pregnant la..sy 5bulan pon tk nmpk mcm pregnant pon..nmpk buncit mcm bru lps mkn gtu je..bercakap mcm tak pakai otak..org tu baru 5 bulan nak nampak perut macam 9 bulan kerr🙄

Sy pn 5bln..perut kecik je..klu pkai bju bsr sikit..mmg x nmpk lgsung perut..org pn rmai rsau..ckp baby x ckup zat ke x bsr2 perut..tp sy biar je..asalkan doc ckp baby sehat.

Allahu yg dah masuk 37w nak masuk 38 pun kena tempias yg sama😂 selagi doctor, misi kata anak kita sihat in sya Allah tak dak hal lah. Banyakan doa

biasa baby first mmg mcm tu... sy dulu masa dah 26weeks baru nampak sikit baby bump... jgn pikir pa org ckp.. baby kecil pun xpa, janji mummy and baby sihat