suntikan kancing gigi

Sy pregnant dh nk masuk 37w tp belum buat suntikan kancing gigi... masih perlukah sy buat suntikan..? @ tak perlu... Sbb tak ada pulak nurse cakap suruh suntik... sape ada info boleh maklumkan?

30 Các câu trả lời

Sye masuk 28week 2day dah cucuk aritu..now ni tengah alami lenguh kat tangan bekas suntikan tu...rase ncm nak demam pon ade.bile time cucuk x sakit tapi bile die masukkan ubat tu rase bak jerit sbb teramat sakit..terkejut pon ade...1st time kene tu yg sakit...pengalaman kan semua tu..😌😌😌😌

Ptut awk kne tnya nurse bila awk kena ambil suntikan tu.klau nurse lupa awk kena tnya atau ingtkn dorg balik.mcm sy kne masa 28&33w sbb anak prtama kne dua dos.second dan strusnye satu dos sahaja..cube tanya nurse awk balik,semoga dpemudahkn segala urusan awk shingga bsalin Aamiin..

Saye ade tanye doktor kk dia ckp 28minggu baru dapat suntikan kancing gigi tu...bulan depan ade temu janji dekat kk & saye dh masuk 28minggu mungkin kene hari tu jugak mase temu janji...awak kene tanye2 jugak takut dia orang terlupe...

sy smingu ag kne enjit kali kedua...enjit ni bg sy tk sakit cume lenguh aje....lg sakit amek darah bodoh tk kne urat...nurse tu pusing3 jarum sakit nye..

Saya kena time 26w. Ubat msok pon dahh rasa sakit. Sehari selepas kena suntikan trus bengkak dgn lenguh2. Lagi sebulan kena suntikan kedua plak 😌

Sy dh setel inject 2x kancing gigi...1st mse 28weeks, 2nd mse 32weeks. Kene tnye nurse sbb suntikan ni penting utk yg 1st time pregnant.

Spatutnya kena awk...kalau kandungan pertama kena 2x..kalau kandungan seterusnya skali je..kena btau nurse..sbb slalu dorg lupa

Sy kene 2 kali sis 28 gan 36week,,, semua org kene sis maby nurse tu lupa kot better sis g tanye nurse

Kene tyn nurse. Sye pon yg 1st suntikan tu dorg almost lupa. 2nd suntikan termiss sbb deliver on 37 week.

4y trước

Ade 2nd suntikan plk ke? Sy kena 21 mnggu hari tu...sbb nurse tnya dah rasa baby gerak ke belum kalau dah dia nak suntik..

Saya da kna cucuk masa 24 week.. Sakit xleh bawa bincang mlm br trasa.. Xdpt tdo.. Pastu baru ok