Makan Durian

Sy pregnant anak first baru masuk 5 bulan. Boleh tak sy makan durian?

8 Các câu trả lời

boleh sahaja sis alkan jangan banyak.. macam sy kempunan betul durian musang king sy makan separuh dari sebiji tu mmg tak ingat apa la😂.. malam tu perut mula sebu dan rasa nak muntah menyesal makan banyak2..

sy masa 18w da makan durian da...tp skali makan 3 ulas mcm tu laa...xde mkn byk pon....tgk pada badan masing2 sbnrnya bab2 makan ni...ada org tahan ada yg tak tahan

Boleh puan. Tapi makan dalam Kuantiti berpada. Cukup untuk lepaskan mengidam ya. Takut nanti puan akan kepanasan bahang selepas makan durian dan tak selesa.

Boleh tu sis. Saya masa 3bulan ada makan durian. Alhamdulilah tak ada masalah. Cuma makan tu dengan kuantiti yang sikit ye, jgn makan banyak.

saya makan je durian dan nenas...tapi sikit2 je laa...buat hilang ngidam...alhamdulillah xde apa..

sy first trimester mkn durian sis.. cuma seulas dua buat lps teringin.. alhamdulillah takde apa

Kalau saya memang x boleh makan durian langsung, dia ikut org, mungkin ada pandangan lain

Tak bole.. Durian panas