MAKAN DURIAN

Pregnant 7 week.sy makan seketul je durian,dan 2 cekodok durian.malam perut sy skit dan sy xboleh tido. Adakah bahaya tuk kandungan saya?sy menyesal and tak nak makan durian lg

5 Các câu trả lời

Sy pon penah jd mcm ni.. mase 6w.. mkn durian 3ulas lps maghrib.. tgh mlm terjaga perut memulas.. langsung tk bleh tdo smpai pg.. besok nya trus p klinik scan.. scan2 plak, xnmpk jelas.. tp ada kantung.. mase tu redha hbis.. hihi lps tu mase 10w scan blik dekat kk, nmpk baby seketul.. n sy mkn je durian lps kejadian tu.. cuma pilih jugk la.. durian kg/bukit sy tk mkn.. sbb org kata byk gas..sbb tu la perut memulas kot.. sy mkn musang king, ok.. xde apa2 pun..

sye plk sblm dpt thu pregnant sye blh mkn nenas n mnum nenas blender bkn skali tpi bnyk kli..alhamdulillah nsib baik xde pape yg jdi sbb sye dpt thu pregnant pun msa bby dh 3bln dlm perut..klau durian sye mkn 3ulas je tpi mak xkasi mkn bnyk tkt bby kt dlm perut pnas..skrg kndungan dh nk msuk 8bln

durian dgn nenas sy x boleh makan... baru2 ni mkn durian 2 ulas, keesokannya mkn nenas sikit buat rasa, last2 keluar darah.. doktor cek cakap rahim luka, spotted.. 4 hari kne tahan wad, nasib baik baby n sy ok sbb usia baby baru 33w

sy 3 mggu pegnen(tpi sy xtau pegnen) sy mkn 3 biji durian..pesta btul waktu tu...pastu minum air kelapa ..alhamdulillah Allah jga baby sy..tpi 1 sy xleh mkn..cempedak.trus sakit perut mcm cramp...

Maybe sbb durian tu banyak gas kot sis. Kalau risau, sis pi klinik or hospital. Minta doc cek kan dan minta nasihat sekali.