HANTU DURIAN HADIR

Nak tanya ada sesiapa ade pengalaman makan durian masa pregnant ? And awaknyaa makan durian kuantiti banyak mane, and adaa rasa pape tak lepas makan durian tu . Sy hantu durian rasa tak tahan sngt tngok durian tu, HEHEHEHE

9 Các câu trả lời

sy bulan lps makan xigt dunia..beli byk plak durian plak jns gred kan isi semua tebal2..sejam lps mkn perut sy mengeras sy start rsa nk trberak nn trmuntah sebu perut tros sakit xblh bergerak .perut mengeras naik tggi..lps sy muntah2 durian tu smula bru kurg sakit..mlm td lg mmg sakit trpeluh2 pikir nak trberanak je..lps suami buat air tawar dgn kkak tlg urut2 1 bdan angin dh lepas alhamdulillah hlg semua skit..msa tu nk serah diri dh ke hospital nsb baik la elok..taubt dh nk mkn byk2 .msa tu mmg lbh 10 ulas mkn..skrg kurg dh nfsu dkt durian..tkut dh ..mntk maaf dgn bby mama makan x igt dunia..

Kakak saya pregnant. Haritu dia makan durian. Dia makan dalam 5-6 ulas. Malam budak extra active. Esoknya tu dia tak rasa budak gerak active. Terus pergi klinik swasta scan. Sambil tu dia minum air Cool Rhino. Rupanya semalam budak tu kepanasan. And doc yang scan tu cakap 5 ulas tu terlalu banyak. Dia suruh kakak saya monitor sampai petang tengok budak okay ke tak. HR baby masa scan pun a bit high. So berhati hati makan. 1-2 ulas cukup

3mo trước

yekee, ermm kesiannya kt bby pulak kan .. tq perkongsiannya

Sya sblom mengandung mmng xmnat sgt durian..Skrang tngh mngandung mmng minat mkn durian Skrang dh 31week+ alhamdulillah Sya bole mkn 1biji skali mkn xdk ap ii berlaku cuma lpas mkn bnyk mnum air kosong sbb manis Plus takut panas badan.. mungkin atas badan masing-masing..

3mo trước

betul.. sbb ade terbaca jgk orang mkan smpai 2-3biji okey jee, sy dah 29minggu.. mmg takleh tahan lah baunyaa ni

Saya skrg 32w. Balik kampung seminggu hari2 makan durian pagi & malam sebab hantu durian. Stakat ni Alhamdulillah okay takde apa2. Tapi ikut badan orang jugak. Yang ada Gdm jangan makan bnyak2. Lain orang lain rasa

mkn durian masa pregnant tp at the end jd pedih ulu hati, bdn extra panas. so stop awhile...dh hjung2 baru mkn sikit2.

3mo trước

2 biji or 2 ulas ? haha banyak tu 2 biji 😂 sy mkn 2 pangsa..dlm 6 ulas gitu. pastu minum air..malam tu xleh tido. lps dari tu mmg mkn seulas dua saja

saya makan jugak . 3/4 ulas . yg saya perasan payudara saya akan rasa mcm bengkak . rasa tegang tu lain mcm .btw saya 26 weeks

Saya makan dua tiga ulas ja sekali makan. Esok lusa makan lagi dua tiga ulas. Buat raso2. So far baby okay.

saya makan 3,4 ulas je wat ghaso2 hihih..pastu byak minum air kosong, alhamdulillah badan okay..sy 30 weeks

saya makan empat ulas jer kalau buahnya kecil harini husband bawa balik makan la kami petang makan pulut durian

3mo trước

ohhh boleh jelaa kan makannya cuma jgn smpai makan 1 biji.. tp ade jgk sy terbaca smpai org tu mkn 2-3biji mungkin tngok pd badan masing2 kan