Durian

Ya Allah pregnant ni sgt mengidam nak mkn durian.. sy memang hantu durian.. boleh ke sy makan durian? Skrang baru 16weeks..

12 Các câu trả lời

Teringin nk mkn, mkn aje, tp beringat sikit, sy Dr 15week - 18week siap mimpi mkn durian, esok gagah kn suami Cari hahahaa, lepas mkn duyann tu bnyk kn lah minum air, bagi cuci segalanye dlm perut tu hehehe.. #pikir negative aje.. hehee

5y trước

Betul tu awk, sy bnyk minum air, 1ari brpe Kali g toilet hehehe, tp kalau sy 1day sy kurang minum air, bibir sy tetiba kering, pastu tekak rase kering, then penawar Nye air masak lah jdi penawar 😁 Sy doa kn baby awk sihat Tau,baby Sy pun bergitu juge✌️

Sy hantu durian dulu, tp sjk mngandung ni, mmg xtrliur lgsung kt durian.. Myb sbb sy dh mindsetkn dri xleh mkn durian mase ngandung.. Boleh mkn sis, tp seulas dua je nk hilangkn ngidam, tp klau perut manja, baik jgn

5y trước

Bnyknya 8 ulas.. Kwn2 sy ckp pling kurang 2-3 ulas sje

Boleh sis cuma jangan makan banyak kalau teringin sangat boleh makan 2-3ulas pastu stop.. and bilas dengan air masak banyak2.. sbb ada badan yang tahan ada badan tak tahan 😊

5y trước

Terima kasih sis atas semua tips.. ni nak hilangkan teringin je.. 😋😋

Blh je mkn seulas dulu..klau tetiba pening ke rasa panas bdn mksudnye bdn x terima..minum air masak bnyk2..

5y trước

Tq sis for the info.. hr tu mkn 8 ulas alhamdulillah xad pape.. terus minum air masak bnyak2..

😍😚😘 Makan sekadar merasa.. Sy pon makan bbur kacang durian.. Durian x jumpa lgo..

Saya makan, tapi sikit je..utk rasa je org ckp..sbb risau jugak baby kat dlm..

5y trước

Owh...yeke sis...good info..👍☺️

Sy dlu hantu durian,nsb baik prgnant ni,hidu bau je pun da pening...

5y trước

Derita gak sbb sy mmng suka durian ..skli mkn blh hbis 3-4 biji hahahaha...tp strt prgnant ni smua y fvrite da jd musuh pla huhu...

sy 26w...mkn durian dlm sebijik...baby ok je...dua ulas cm xcukup

5y trước

Sy 17weeks mkn 8 ulas.. tu pon gatai tgn nak ambik lg yg husband tgh mkn.. alhamdulillah xad pape after checkup hr ni.. lepas mkn tu minum air bnyak2..

Boleh tp seulas dua shj. Janji dpt rasa. Jgn terlebih, sudah...

5y trước

Ok sis.. tq

Seulas dua je... Jgn lebih... Tkut Ada apa2 dkat janin Tu..

5y trước

Ok sis.. hr tu makan 8 ulas.. husband tgk je bini dia makan 😂