Tolong saya. Sy first mom. Baby menangis

Saya tak tahu kenapa baby saya menangis / meragam sgt bila time ptg and subuh. Saya buntu. Setiap hri mcm tu . Sy tk kuat. Dahla sy pjj dgn suami. Emosi sy sgt tk kuat. Tlg bg sy kata2 semangat🥲😭😭😭

6 Các câu trả lời

dia meragam je bg susu dlu , pastu cek pampers , sapu minyak telon , bole buat exercise utk bantu dia kentut , lepastu tinggal tepuk je dia . pujuk smbil ckp , insyaAllah baby akan bg kerjasama . saya baby usia 15hari , 10hari pertama mmg koyak mental , skng da bole handle sikit2 , kdg2 subuh tu koyak jgk sbb sakit kepala , tp istighfar byk .

usia anak sis berapa? anak sy kalau nangis sbb nak susu, kembung perut or pampers. lepas da bagi susu, tukar pampers, letak minyak telon bhgn perut & tapak kaki, baru selesa anak nak tidur. kalau x, anak meragam. x kisah ptg atau subuh, benda ni wajib sy kena buat kat anak.

Maybe jenis high demand baby. Anak 1st saya dulu pon macam tu, masa pantang dulu dapat tidur 1jam je sehari sebab baby asyik meragam. Anak 2nd baru lahir ni jenis okay senang jaga. Nak elakkan penat, time baby tidur awak pon tidur. Sabar yaa sis

cuba check video jenis2 nangis boleh cuba tgk apa punca.kalau masih jugak nangis,saya baca haritu maybe tu growth spurt.nah virtual hug .we r strong 😘 goodluck mummy.

sabar ya Mommy. kuatkan semangat

Blh jadi kembung perut