Kepala anak 2 pusar tanda anak degil, fakta atau mitos?

Sy perasan kebykan bdk2 yg ada 2 pusar ni sgt hyperactive. Betul ke tanggapan ni? Anak sy ada tp dia baby lagi, tp org dah ckp dia nakal. Apakah? Kecik lg kot, macam mana dah blh tafsir mcmtu :(

Kepala anak 2 pusar tanda anak degil, fakta atau mitos?
161 Các câu trả lời

adik saya sorang tu memang dia je ada dua pusar. mak saya kata dulu mmg degil dia pernah nak terputus jari sbb sebab tknk dgr cakap pergi main mesin potong bawang zaman dulu. kalau kat kedai makan tu sampai berpusing atas meja dia punya lasak tu. tapi dah besar sekarang dia la adik paling rajin walaupun smpai skrg degilnya ada 😂

x tau la..ank sya mmg ada 2 pusar..bru umur 8thn tp degil sgt2..nk kena ckp elok2 n pujuk bru dgr apa yg kita ckp..tp mmg bijak klu sklh..semua kja sklh dia buat sndiri n jrg ada yg salah... adik sya n adik suami pun ada jga yg 2 pusar mcm tu...n dua2 pun degil x blh nk bawa bincang..mgkin kebetulan kot..😅

klu sya banding kn yg 1 pusar dan 2 ni senang sikit lagi jaga yg 2 pusar ni dengar cakap sebab anak sya 3 org ada 2 pusar 1 org hanya 1 pusar ja , yg 1 pusar tu la selalu jadi kan sya harimau 😂😂😂😂😂 tapi inshallah walau pun ank2 2 pusar ka 1 ka klu didikan baik maka baik la ank2 kita

Ala sis... Tu tggapan org je.. Sy sendiri ada dua pusar.. Tapi bkn nakal tau.. Akal panjang.. Hehe.. Rasa takde pon bukti saintifik yg claimed anak2 yg ada lebih pusar ni nakal.. Anak2 ni cerminan kita sis.. Tgg jawab kita lagi.. Jgn sedih2 ok.. Enjoy je zaman parenthood ni 🤗

4y trước

Kan sis akal dia pnjang ada je benda nk buat mcm anak saudara sy mcm tu ada 3pusar akal dia pnjng smpai kami ckp otak dia x padan ngan umur 😁

mitos je sis... actually bukan nakal... more to creative thinking... ank saya sorg mcm tu... tp klu tak bg die bahan utk jadi creative,mmg nmpk die nakal... but klu kite tau minat die, kite support, die mmg creative... bijak... n berfikiran luar kotak...🤗😍

Ank sedara sya lelaki, ada 2 pusar.. dia x d lah nakal, cumaye dia x dduk diam.. mmg suka main lari2 kesana kesini.. bukan nakal sbnrye.. dyorg nak blaja je.. bila budak lasak mcm ni, dia cerdik sbb rajin explore.. jangan dengar lah ckp org2 tu..

Semua budak sama je. 2 pusau ke 1 pusau ke sama je. Mak janganlah fikir sangat anak degil ke apa. Tu kan doa. Kita sebagai ibu, fikir je anak tu sebenarnya cerdik. Mulut orang memang macam gitu, ada je yang tak kena. Kita sabarlah banyak² ye.

Anak saya ada dua pusar. Nak kata degil tu takde la. Tapi nakal sikit² tu ada. Budak mana yang tak nakal. Hyperaktif?? Takde pulakk. Biasa je. Alhamdulillah anak saya cepat belajar. Bijak. Semoga ke tua la perangai dia macam ni. Amin..

anak sy pon 2pusar jugak , normal klo orang kata nanti besaq ketegaq laa , buas laa hiraukan jaa , anak satu pusar pon buas ketegaq sequpaa tuu jugakk , sy bidas macam tuu jaa besa sangat mulut kata kat anak orang bukan2

Dua orang anak saya ada 3 pusar...sangat cerdik dan aktif...sebenarnya bukan degil... Tapi mereka ada pendirian sendiri...dan mereka cepat matang berbanding budak lain...ini just my two cent opinion...x tau la anak orang lain...