BABY 2 PUSAR DI KEPALA

Hi Mummies... Siapa macam saya ada 2 pusar kat kepala 🥱? Mengikut kepercayaan zaman datuk nenek kita, kalau baby ada 2 pusar ni nanti degil kan? Ada mummies pernah dengar tak? Tapi jangan risau takda kajian perubatan mengesahkan. Saya terbaca sharing dari pakar motivasi yang mengatakan baby 2 pusar ni tak nakal tapi ada energy extra, banyak idea, sangat bijak dan banyak akal. Apa pendapat mummies? #thirdborn #babyboy #theonlyson #EPMOM #zaydharith

BABY 2 PUSAR DI KEPALA
21 Các câu trả lời

pd pendapat sy, anak degil atau tak , tak bergantung pd pusar. sebab org dulu2 bercakap ikut pengalaman atau perhatian diorang je .so logik nye berbeza mengikut individu .ade sy dgr 2 pusar berbakat dlm menternak haiwan. setiap manusia ade lebih dan kurang. kite sbg ibu bapa boleh mendidik semampunye.selebihnye kite mendoakan yang terbaik untuk anak dan berserah.

10mo trước

Betul sis, apa2 pon semua bergantung cara kita mendidik. Sy cuma share kan je based on experience ☺️

My baby pun 2 pusar, masa hr ke-8 time cukur rambut br perasan. Huhu so far, pd usianya 9 bulan ni sy tgk anak sy ni pemberani. Berani cuba semua benda. Ada je akal dia. Lg kita larang lagi dia suka nk cuba. Kdg geram kdg risau pun de. Lps tu fighter (pd sy la) sbb baby sy ni dh start xmo duduk diam dlm kete atau tido atas katil. Berpusing². Dan manja sgt.

10mo trước

Anak sy lg la. Kalo dr awal duk dlm carseat tu bergerak kete dia okey. Kalo ttbe berhenti lama dia dh xmo

adik lelaki saya 2 pusar. sopan santun je dia sampai skrg. adik dah 23 tahun. tak degil pon. yg degilnya kakak2 dia (termasuk saya haha). byk idea tu betul. tapi saya x rasa tu disebabkan pusar. pusar ni takde mksd apa2 lah. org 1 pusar pon boleh byk idea/akal etc.

ank sy pun ada 2 pusar. alhamdulillah dia ok dgr kata .in shaa Allah kita yg jg dan didik dia anak akn ok baik dan akan dgr kata☺️..smua tu mitos je..papepun depends pd cara parent nya mendidik..mg dpmudahkan segalanya amiin 🫰🏻

kdg ada btulnya juga?Sbp sy pun ada anak buah yg 2 pusar ni.,Degil dia mmg x blh bawa bincang??X mendengar ckp?suka melawan.,Tpi degil2 pun?dy ada bakat Dlm melukis.,Bru umur 5 thun minat sgt melukis?

Org kata anak 2 pusar ni elok kalau membela binatang. Nanti haiwan ternakannya menjadi 👍🏻 bab aktif, tak duduk diam semua tu anak sy pusar 1 je sama je aktif ya ampunnn sabor je la 😂

Anak pertama saya tiga pusar dan yang kedua dua pusar. Tak percaya dengan kepercayaan zaman dahulu.. 😄 tapi betul dia sangat banyak tenaga dan banyak akal, bijak. Tapi kita letih sikit lah 😂

10mo trước

Alhamdulillah. Takpa la mader boleh exercise ☺️

Abg saya ada pusar dua, skrg ni dia buat kejutan luar jangkaan kami semua🤣 alhamdulillah kami sekeluarga menerima smua nya 😌tapi abg saya mmg baik, pandai cuma itu jee laa yg dia buat.

10mo trước

Inshaallah semua baik2☺️

huhu mengarukk je org dulu2 yeee.. budak2 biaselah kalau fasa nk membesar degil kalau smpai ke tua degil tu tgk cara didikan mak pak dia la 🤣🤣🤣

10mo trước

Hihi betul sis, moga parents didik anak sebaik nya☺️

Saya ada 2 pusar.. Degil tu blh kira la.. 🤣 Anak first ada 1 setengah pusar hampir 2.. Degil tapi manja. Ank 2nd nih ntah xkluar lg.. Bru 32w🤭