Nurse Suruh Minum Air Gula ?

Hi All , sy nk tau if mommies kt sini Tau x knp nurse suruh minum air gula , sy br prgnt 8weeks .. mingu dpn 23 check up.. dpa ckp abk puasa start mlm 22 ..pkl 10 stop mkn smpai pg kk .. First pregnant?.. sorry all

28 Các câu trả lời

Sy masuk kali ke 4 dah minum air gula minggu depan sbb berat asyik naik.bulan dpn dh nah due tp doktr saran kena minum air gula jg sbb berat ibu naik mendadak 3kg dlm msa 2minggu.

ad keturunan penghidap kencing mnis ke? mak ayh? cm sy nurse x req minum air gula. tgu 7bln nty. mg xda keturunan pghidap kencing manis, kdg2 faktor umr & berat bdn

Air gula bg saye sedap jeee , cuma yg buat kita nk muntah sbb kita puasa .. so mcm saya jika x mkn pepagi .. mmg akan muntah .. nk kawal kat situ je susah ..😆

sebab nak check ada kencing manis ke tak. masa saya pregnant first baby, lagi 1minggu lebih nak bersalin, ttbe detect ada kencing manis so kena minum air gula.

esok sy minum air gula, untuk repeat balik. Sbb muntah 😂 .. Taktahan sgt sbb memang haritu non stop muntah dri pukul 3 pg lagi 😂 perut kosong

Untuk mengetahui kadar gula d dalam darah Sebab semasa mengandung ada yg kadar gula dalam darahnya tinggi tp setelah melahirkan kembali normal

Sy pun kena minum air gula, maybe sbb berat tak naik 🤣 still 45kg, skrg dah 18weeks, jumaat ni minum air gula. Apa apa pun goodluck

Klu ada faktor keturunan mmg kena la. Sy ank 1 sampai 3 xde plk kena. Skg ank no4 kena minum n sangkut bsp. Skg dh kena ambik insulin

4y trước

kenape kene insulin sis ? sis bsp bape kali repeat dah?

Saya pun 8weeks kna mnum air gula. Sbb mak ada kencing manis. Siapa2 ada sejarah keluarga kencing manis mmg kna mnum air gula awal.

4y trước

Saye minum 16weeks , lepas tu doc suruh minum lepas kite bsalin la dlm sebulan selepas bsalin .. nk detect ad kcg manis lagi x

Xpe minum je ikt arahn..mcm sy dh smpai kali ke 4 minum air gula.smua normal..sykur xsangkt GDm