Jumpa pakar

sy nak tanya ada x siapa kt sini anak 1st czer then second nh korg pilih vbac atau czer jgk ? sy trauma masa anak sulung induce ubat 2x poor progress 4cm jaa then emergency czer. Doc tanya sy sama ada nak vbac atau czer. tp sy xbt kputusan lg. skg dh nk masuk 31w.

6 Các câu trả lời

sy anak first overdue kena induce 3x..poor progress..4cm jantung baby lemah..trus msuk ot..anak scnd pulak nak try normal..tp keadaan xmngizinkan..35weeks dpt detect albumine dlm air kencing..pakar suroh admit utk pantau..Incase takut kena sawan..prepare nak warded check ctg jantung baby laju..so, skali lagi emergency ceaser n keluar lah premature baby dgn berat yg normal..now tggu tarikh utk ceaser last anak ke 3..doakan says Semoga d permudahkan urusan ye...tq in advance

2y trước

semoga di permudahkan urusan bsalin nt. xpa cara mana pun xkesah yg pnting ibu dan baby selamat. in shaa allah

Sy jenis rendah. Dulu pun sama lepas induce 4cm je. Kepala baby tak turun..floating. Dah tgh malam baru pakar decide utk czer. Ni next week baru nak jumpa o&g, nak decide cara bersalin. Pada sy kalau mmg jenis kepala baby susah masuk laluan maybe sbb sy jenis rendah/kecik, sy igt nak minta czer terus sbb taknak sakit bawah sakit atas😅 tapi mommy kalau nak try vbac bole je..ikut atas masing2..apa2 consult yang pakar ye

2y trước

sy kpala baby mereng skit xmasuk laluan sbh tuh stuck 4cm je. sy agak teruk masa ank sulung mmg sy trauma habis. sy cdg nk pilih czer. dlu pun 40w2d bru lahir sbb xda tanda2 tuh kena induce. sy tkut kalo vbac pun nt overdue induce jgk. sy bru nk gi pakar utk ambk tarikh app.

saya 17/11 ni baru jumpa pakar o&g sebab nak tengok luka dalaman ceaser sama ada dah cantum atau tidak kalau ikut keinginan saya teringin nak merasa normal tapi tulah semua tu taktau lagi berserah pada Allah ..

2y trước

inshaallah puan 🤲

sy pn kna jmpa pkar tak dapat lg trikh...hritu tanya sonogrpher dorg kata klau kita xrsa sakit kt tmpt luka kira boleh nrml , sbb klau sakit tu dia kata ada nanah atau drh beku kat tmpt jhit

2y trước

sy dh dpt trikh. bln dpn jumpa. cuma kdg2 rasa ngilu denyut2 mcm ditarik dkt czer tuh. tkut jgk nk normal tkut trbuka.

Sya pun SMA MCM awak... 2nd nie Sya nak cuba normal .. rasa TKT tu jgn ckp tp nak cuba jgk harap bby keluar sblum due dia...semoga dipermudahkan segala tuk kita ibu2

2y trước

semoga dipermudahkan kuatkan semangat

saya pun macam awak, tapi 2nd ni nak try normal dulu