Vbac atau czer untuk second baby?

First baby saya czer sbb bukaan maintain 4cm je. So hari tu saya warded sebab operate tgn patah masok besi, then lepas operate tgn tu jumpa doc gynae untuk scan second baby ni untuk pastikan bby ok lpas operate tgn. Doc ada tny puan nak vbac or czer for second baby? Saya tak sure nak vbac or czer 😅 doc kata 32 weeks pregnant nnt doc kk akan tanya pilihan, klau nak czer, doc kk kne refer ke hospital. Tgn saya yg ptah ni dijangkakan akan ok dalam 3-4 bulan jugak, risau jugak klau pilih vbac sbb kne kuat utk push baby, tp ntah la, tak tahu nk pilih 😩 Due date bln 5 ni 😊 Ibu-ibu ada nasihat yang boleh share dgn sy?

2 Các câu trả lời

why poor progress at 1st? pelvic bone kecik? kalau gitu czer jer. xperlu nak try vbac dlu.

vbac tu vacuum ke ?

1y trước

Vaginal Birth After Ceaserean