Soya

sy hamil 5week 5day..nk tnya boleh ke sy minum soya selalu..beri kesan tak kat kndungn sy nnti?

26 Các câu trả lời

boleh minum.. jgn selalu.. Nurse kata nanti susah masa nak jahit d bahagian bawah tu.. sebab jadi lembut mcm tofu..

Saya pun suka minum soya, tapi trpksa kurangkan sbb bnyak mommies kata tak elok. Nnti kulit baby sensitif

Soya x elok diamalkan masa preggy. Nanti kulit baby jd sensitive dan senang kena eczema.

5y trước

Betul... Jadi pada anak sulung...

Sis tukar la soya kepada tembikai, alhamdulilah kulit anak saya bersih je masa lahir

Soya boleh buat hb drop. Amalkan je fresh milk. Soya sekali sekala blh la. Jgn slalu

5y trước

ok..sy kna kurngkan minum soya..trima kasih😊

Boleh minum .tapi jangan kerap.nanti baby lahir kulit dia sensitif.

soya boleh sb kn bby jd kulit sensitif atau eczema

Nurse di klinik sy suggest minum susu dari soya.

Soya xelok sgt.better minum.susu dari soya..

Boleh tp jgn kerap takut kulit baby sensitif