5minggu tapi tkda simptom

Ada sesiapa mcm saya, saya dh 5minggu pregnant tapi simptom saya cuma sakit pinggang dan breast mcm kejap2 sakit.. tk banyak simptom..kdg2 tkda rasa apa2 langsung.. normal tk mommies?

24 Các câu trả lời

sy ank prtama xde alahan lngsung,muntah2 pun xde,cuma nye msa tu kuat mkn pelam dgn ikn goreng,pastu jadi x sebulu dgn suami,asyik nk gduh jea 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ank ke 2 gugur,msa tu pun x thu tgh pregnant,my sis tegur "ko ni asyik nk tido jea mengndung apa" sy x terfikir pun yg sy mengndung,bila my sis tegur cek naik 2line..tp msa tu dh spotting2 tnda² gugur,pergi PAC doc scan doc ckp heartbeat bby dh xde,balik rumah doc bgi msa untk turun sendiri,dlm sehari mcm tu,turun dkt rumah,sy bawa pergi PAC,smpai kat sna turun darah dlm bilik air,uri semua turun dlm bilik air kat sana,ada pendarahan doc ckp,doc cucuk ubt henti kn pendarahan,doc kata klau darah turun bnyk lgi kena masuk ward,alhamdulillah darah stop,tp tu laa sedih sbb ank dh besar bru lekat yg no 2 tp xde rezeki gugur,then yg no 3 ni pun sy xde alahan lngsung,dpt thu mengndung pun sbb sy nk mkn ubt,jadi sblm sy nk beli n nk mkn ubt sy cek dlu naik 2 line terkejut sy,ank ptama sy dh umur 13tahun,yg ke2 gugur 4 tahun lepas,ni yg no 3 dh 20weeks tp alahan org mengndung tu mmg xde lngsung,xde muntah,loya²...mkn pun ok jea...ubt vitamin apa doc bgi semua blh mkn,blh telan

Bersyukur lah kalau awal2 ni takda any symptom…i dr awal tahu pregnant pun mcm u mcm sihat jew..masuk second month lembik makan tak nk, bau semua bda tak boleh, berat turun 5kg..org kata msk tri ke 2 honeymoon trimester tp dia dtg plak sakit pinggang, breast sakit, badan gatal2, manjang penat..masuk trimester ke3 ni dtg blk perangai tak boleh mkn tu..mkn tak kna tekak keluar blk..sudahnya menu skrg telur goreng dgn kicap je boleh telan..so awal2 ni klu xda apa2 symptom enjoy je ok..jauh lg journey u tu☺️

Sy pulak ada mual, tak dapat nak cium perfume husband, bahkan nak muntah tengok muka husband. Tapi early pregnancy je dalam 2 minggu mcm tu. Lepastu okay sampai sekarang. Awal dulu risau jugak, banyak sangat baca pengalaman yang tak okay tiba2 hilang simptom. Tapi alhamdullilah, kandungan sihat2 je. Jangan risau tau. ❤️

4h trước

lain org lain symptom ye sis.. 🥹 mybe excited dgn pregnancy kali ni smpaii kan rsau tkda symptom.. moga dipermudahkan sis .

Saya pon xda simptom lg waktu tu.. smpai risau.. xsenang duduk dok pikir ok x kandungan ni.. then masuk 8wks alahan tu dtg macam kna langgar lori dah kita, muntah, pening, angin, xleh xtahan bau,.. lg xsenang duduk... enjoy time tgh xda alahan ni..

15h trước

wahh ok.. kdg mcm rasa anxiety pregnant atau x ni🤭 sbb sblm ni ada history ectopic pregnancy..

saya pun sama..sampai sya xtau kalau mngandung ingat nak haid. tau tau dah 2 bulan pragnan..alhamdulillah dah 5 bulan sekarang. saya dah anak ke 3. masing2 lain..ade yg mabuk teruk..ade yg takk..yg no 3 ni alhamdulillah xde mabuk langsung...

Normal...jngn mcm saya pulak..hsbnd bkn main skit..morning sicknes..bk kata dia rasa putus nyawa..sy ok jer...dh msuk bulan kedua bru sedar pregy😂bila sedar tu bru lah tau yg kna alahan tu bkn sy tp hsbnd....stiap kndungan beza2 jgak

normal. tunggu hcg makin tinggi kandungan dah masuk 6 dan ke atas barulah simptom² yang lebih berat akan keluar. just get ready sis. tapi ada org sepanjang pregnancy ok saja no mual muntah teruk².

sy masa 5 weeks pregnant tak tau pun pregnant, just pikir nk dtg period kot.. breasts rasa tender and sakit pinggang.. takde alahan.. tp the moment dapat tau pregnant terus dtg semua muntah2 😅

saya anak pertama , frist trimester tak ada alahan langsung , masuk 5bulan baru muntah² , sampai kan tak tahu saya pregy , bila dah muntah² baru check , tahu² baby dah 5bulan 😅

Sy kandungan Kali ni ok je. xde simptom sgt. cume lewat priod Dan cepat ngantok. mengandung 1st dlu 6minggu da start jadi kain buruk. moga² mcm ni je smpi bersalin. aamiin