Air soya

Sy prgnt baru 13minggu. boleh minum air soya kan? atau tak boleh ye

2 Các câu trả lời

Soya yg pure pnya klu yg dlm kotak tu xdigalkkn sgt mnum hri2..Sb xelok utk bby..

5y trước

tkt nty kulit bby senstif n dpt ekzema mcm.Tu..Better mnum sikit je..Sebulan mcm.Tu..Sye mcm.Tu jga tpi.Kulit snstif jdinya..Bila kne gigit nyamuk je jdi prut2

batter xpyh amal kn . klau tringin sgt nk rse bole minum tpi dlm kuantiti sikit . sbb nt bby kelua kecian kulit sensetif . bole juga kne ekzema bila kelua wad . lps tu senang alahan wlau pon duduk rumh je .

5y trước

ye sis sy dlu ank prtMa xd pengalamn lg sy suka minum soya time preggy lps tu ank sy kelua wad kne ekzema . da ubt pon still ekzema tu dtg balik . muka telinga dy berair rair d buat ny n gatal kecian tngok sis . bila da besa xd dh ekzema tpi dy kne asma dn kulit sgt sensetif xbole tuka sabun mndi dia atau syampu . kne pkai yg same je smpai skrg . xbole pkai losyen n bedak lngsg . lps tu klau kne ggt binatg lmbt ilang . dy garu sikit pon trluka n brdrh . dn luka dy jdi parut lps tu kesan ggtn jdi itam . skrg da 3thn pon still mcm tu kulit dy . adk dy sy da tau xbole amal kn soya . sy minum skdr nk rse je . tu pon xsmpai 1cwn . Alhamdulillah adk dy xmcm tu . ekzema pon xd . kne ggt serangga pon cpt pulih .