blhkah consume antibiotik semasa hamil

sy hamil 14 mggu..sy nk tny..blhkah ibu hamil consume ubat antibiotik semasa hamil..risau sbb kandungan masih baru..selama smggu 2 bulan berturut2sy terpaksa ambil antiviotik yg blainan jenis.. adakah ìanya tidak menjejaskan kandungan bayi sy..sy buntu

2 Các câu trả lời

kena consult doktor dulu sis. kalau tak sihat pun kena inform kata pregnant. nanti dia akan bg ubat yg sesuai utk ibu mengandung.

5y trước

Doctor dh thu..tapi masalahnya selang sbln on antibiotik lain.. mntk2 bby sht..risau sbnrnya