Bolehkan ambil Ubat batuk pediatric bencodyl linctus ketika hamil?

Saya hamil 22 minggu Dan telah demam batuk n selesema,doktor bg ubat batuk KCK pediatric bencodyl..memandangkan doktor yg bg Sy pun consume tp mnyebabkn mengantuk n Sy terfikir effect pd kandungan...

Bolehkan ambil Ubat batuk pediatric bencodyl linctus ketika hamil?
1 Trả lời

ade bgitau awak mengandung x masa amek ubt? kalau ade ok je consume, kalau xde kena pg consult balik, ckp pregnant.