baby kick

sy dh masuk 25 weeks hari ni tp sy still x dpt rasa baby gerak.. 😖 saya takot.. normal ke first preggy x dapat rasa lagi waktu ni?? 😭😭😭 mummy yg lain ade x mcm sy dpt rasa lewat? is my baby okayy??

26 Các câu trả lời

Pengalaman setiap orang sentiasa berbeza. Nak kepastian dapatkan nasihat dari orang yang betul, yang boleh bagi penjelasan dengan tepat. Masa appointment klinik tanya doctor habis2, atau boleh pergi klinik swasta utk scan & tanya pendapat doctor jugak. Kadang baby gerak tapi maybe awak tak perasan sgt sbab gerakkan masih halus & "malu2" 🤭🤭

4y trước

mgkin lah sy x perasan kot.. mgkin sy terlebih excited 😂😂 tertnggu tnggu sgt yg kuat.. hahaha selalu keliru angin ke baby..

Sy skarang baru 15weeks, so far alhamdulillah, ad rasa gerakan. Tpi sangat2 lah perlahan. Kadang rasa mcm kena jentik. Kadang dia rasa mcm detak nadi tapi detak tu kuat . Gerakan detak tu dalam 5-6 kali , pastu dia stop. Boleh beza jer dgn angin perut mcmana. Sbb lain rasa dia .

sy start rase mase 16minggu , halus je dia gerak . skrg 22minggu dah makin kuat dia tendang2 , mase 18minggu sy jumpa doc n tanyakan memang normal ke 16minggu dh rasa . doc ckp ya memang sepatut nya 14minggu dh rasa . kalau dh smpai 20minggu tak rase lagi tu tak normal

4y trước

ohh yeke 😭😭 alahh bmbngnyaa

Checkup klinik ok x? Scan n dgr jantung bby guna fetal doppler x kt kk? Xde tanya nurse yg handle awak ke? Sy first bby 22weeks bru rasa bubble" je,27weeks bru start rasa bby kicking..skrg second bby sy rasa bby kicking seawal 18weeks...

4y trước

Klo risau sgt. Survey fetal doppler...beli sndri,so kiye pantau jantung bby,klo ok je jantung bby mcm biase maknanya dye ok lahhh tuu...28weeks bru start kire kick sis...

Saya skrg first pregnancy, 15 weeks dpt rasa betul² wlupun perut tebal (sy badan besar). Skrg dah 24w,lagilahh kuat rasa gerakan dalam perut. 😅 but don't worry, by week 28 seharusnya dah memang dpt rasa anak gerak kuat.

Sy 22 weeks dah rasa dah sis..dia kick..dia move..kadang slow je dia kick atau move ..kalau busy sangat mmg tak perasan..tapi kalau sis btul2 tak rasa sis jumpa dr lah..cuba check ..inshallah takde apa tu..

4y trước

ade rasa slow2 tp tak thu tu baby ke angin.. sbb mmg sy kuat sgt angi smpaikan doktor bg sy ubat angin.. jd keliru 😭 cuma xde lg rasa kuat smpai sy thu tu baby.. selalu rasa keliru

Tak semua org punya pengalaman yg sama sis 😊 sekiranya baby okay tkde pendarahan In Shaa Allah kandungan sis okay nnti sis akan rasa jgak tendangan dan pergerakan baby

4y trước

itulah.. alhamdulillah xde pendarahan pape pun.. cuma risau ckt sbb appoinmnt sebulan skali kan.. x dpt dgr selalu heartberat dia.. so jd bmbng ckt.. sbb kbnykn org 24 weeks dh rasa. sy yg 25 weeks ni keliru lg.. rasa dgn x rasa.. huhu

samalah kita sis,sy dh 20week tp xsure n xtau mcm mn rase prgerakan bby dkt dlm..mybe sy bdn besar perut tebal..perasaan mcm ada rase gerak2 tp ntah la..

4y trước

samelah.. ade rasa bubble cmtu tp x sure tu baby or angin sbb sy mmg kuat sgt angin.. malam2 mmg heartburn selalu smpai makan ubat angin..

Sy baby awk dah kick . Cume awk tak perasan kot . Atau awk keliru . Tak pon awk kena rajin usap perut . In shaa allah awk akn rasa .

Saya pun macam awak. 28 minggu ke atas baru rasa pergerakan kuat. Apa2 pun sis, better check kat hospital. Scan & dengar nadi jantung baby

4y trước

ohh yeke.. wktu 25 minggu hari tu x rasa sgt lah?? kiranya normal lah ni?