Hi mommies ! Just nak tanya & minta pendapat dari mummy2 yang dah berpengalaman

Sy dah 17week tapi teringin sangat sangat dengan air kelapaa sampai terbawa mimpi ha😅.. Boleh minum ke ? Ada apa2 effect takk dengan bby nanti ? setengah org cakap takboleh , kena tunggu 7bulan ke atas dulu baru boleh minum hmm #seriusnanya #bantusharing #First_Baby

13 Các câu trả lời

saya 12weeks doktor dah suruh minum air kelapa sebab kena kencing kotor, lepastu dah takde masalah kencing kotor. sampai skrg dh 36weeks pun duk minum air kelapa. tapi saya minum satu gelas je. takde masalah apa2. semua tu mitos ja yang ckp blh miscarriage tu. doktor pun ckp air kelapa bagus ada mineral semulajadi.

Ya ada effct, effct dia nt anak awk putih bersih.... hshshs mitos je tu yg ckp x blh minum , tang mana nya x blh minum air klapa , justeru d sarankn utk ibu2 yg kncing kotor.... saya 12w sminggu 3 kali minum air kelapa mawar... nnas pun blh mkn jgk , kcuali durian , sebb tu panas

boleh je, sy dari awal pregnant minum air kelapa , skrg dh nk masuk 36w masih minum tapi xkerap lah sbb susah nau nk cari yg jual kelapa original kt sini 😅

First trimester sy teruk, asyik muntah je. Minum air kelapa baru tekak ok sikit. Better yg original, takde tambah gula

try minum sikit sikit dulu.. Kalau okay baru minum bnyk.. Bdn tak sama, takot awak tak sesuai hehe

Sya dri awl mengandung Smpai 9 bulan minum air kelapa kdg 1 hri tu Smpai 2 biji trus minum 😅

Ye blh je minum awk.. sy dari awl Preggy smpai skrg 34 weeks hari2 minum.. Alhamdulillah okay

boleh. silakan minum. jgn risau, yg ckp tu bukan doktor. kalau risau, minum sikit2 dulu.

boleh minum...minum yang original .. elakan minum air kelapa yng dh campur dgn gula tu

Air kelapa bnyak khasiat tau minum je .. nak2 ada isi dia yg muda tuu perhhhh sedappp