Air 100plus

Hai mummy semua , nak tanya ibu mengandung boleh minum air 100 plus tak ? Teringin sangat nk minum tapi takut effect apa2 ? tq for sharing ❤️ #Firstbaby #17week

11 Các câu trả lời

saya minum je sebab kadang2 time pregnant ni bila minum air kosong, tekak rasa payau & macam nak muntah. So memang sy sediakan sebotol 100plus dalam peti ais. Tapi tak minum byk sekaligus. Minum sekadar perlu untuk hilangkan loya.

5y trước

Betul2 , dulu sy suka minum air masak sejak preg lgsg tak sentuh , kdg2 risau jugak sbb tak minum air masak lgsg

Hi there... 100 Plus should be just fine. But be careful with too much sugary drink in your diet. Here's soemthing I found that might help: https://my.theasianparent.com/minum-air-gula/web-view?utm_source=search&utm_medium=app

5y trước

Tq ☺️

Saya minum air 100 plus yg ni. Dia xde gas. Klu nk minum yg biasa tu kene buang gas dlu. Kadang kene cirit birit. Jd mmg standby air ni je.

5y trước

Okay okay , tq sis ☺️

Saya minum tapi campur plain water half. Mmg dr sebelum2 pregnant pun mmg nk minum 100plus mmg mcm tu cara saya.

5y trước

Okay noted ☺️ tq for sharing

Sy minum jer..nk ilangkn rse loya.pastu klau perut berangin pun rse ok..angin sedawa n kentut.

5y trước

Okay noted , tq sis ☺️

awal2 sy mnum jgk sbb tekak loya.tp mnum skit2 bg ilang loya je..n selang2 mnum dgn air ksong.

Boleh je minum tp jg kerap sbb minuman tu byk gula..

5y trước

Tq for sharing ☺️ dari awal mengandung ni baru first nk minum air yg bergas sebelum ni tak pernah sentuh 😆

Boleh tapi cuba yg takde gas

5y trước

Okay2 , tq sis ☺️

Sptutnye oky klu mnum sket je

5y trước

Hehe , haah nk rase sikit aje

Saya minum jgk.. tapi sikit je.. ✌😊