pendapat

Sy cuma nk tnya pndapat mommy semua, ada x suami2 yg kje by shif? Sbb skrg bila sy pregnant, bila suami masuk kje ptg dan akn balik malam, suami akn balik rumah mak dia, so sy perlu berdikari sndiri ataupon kna ddk rumah mak sy yg berdektan dgn rumah sewa.. Kadang bila pikir balik terasa stress, semua buat sendiri, kerja drive sndiri, mabok pening sndiri, check up sndiri, plss positivekn sy sbb terasa down plk.. Maaf klo posting xde kna mngena dgn pregnancy

35 Các câu trả lời

Hye sis kuat lah. Saya suami pon jenis shift tapi jenis 24jam sbb engineer kapal so waktu dia limited sgt. Balik2 mesti nak rehat sbb x tidur Kadang2. Benda mmg bnyk buat sendiri tapi kita kena faham. Dia kerja bukan suka2.

Awak kena fikir positif, dan anggap suami kita cari rezeki untuk kita dan anak2 doakan dia sentiasa selama pergi dan balek kerja. Kalau boleh bincang dengan suami kalau keje malam pun cuba lah balek rumah temankan awak.

Be strong sis , sya pun semua sendiri termasuk bersalin sorg sebab suami kerja dekat arab jadi semua perlu sendiri jgn stress stress kesian bby fikir positive saja yg suami sis kerja cari rezeki utk keluarga 😊

Sama la sis...husband sy pun shift..sy g check up.sdri je even 38w skang pun..drive pegi sdri senang...pastu 2 org anak sy x anta pengasuh..jaga sndri je...kekdang stress gak..tp sabar jela..ank2 kita kn

Saya tgh study.. Dok jauh dri suami and balik pon wktu weekend je.. Sebulan dpt balik dlm sklai je.. Xdinafikan mmg sendu klau preggy perut membesar and dduk sorg2.. Tpi demi anak,, kite kene kuat..

Sy x jumpa suami dah 5bulan sis.. dia bertugas di pahang and sy kat ipoh.. be strong.. we all have our own situations. Our focus should be on smooth pregnancy only.

suami sy lgi la kje tak balik2 sis.. outstation..kami pjj..spnjg 6 bln pregnant,tiada suami di sisi n xjmpe pn lgsg ..semuanye buat sndri juga..drive sendri..

Suami sye kje shift... Sye dah biase berdikari dri prgnt yg pertama kadang2 xleh cuti same so sye pegi sendri la check up... Sbb due2 kje....

Suami saya kerja 7 am - 10 pm.seminggu sekali cuti tu pun Hari weekday bukan weekend memang susah nak jumpa.jumpa pun malam sebelum tidur

Sabar sis, time pregnant emosi kita kdg2 tak stabil byk fikir masalah. Bertenang. Fikir baik2 sahaja.Sama cari rezeki.