Stress

Sy baru bersalin haritu 28/2 ceaser..hri niey sy berpantang hri 33..mslh ye skrg..sy berpantang di rumah mak sy..adk beradik sy p0n ad skli duduk di rumah mak..yg buat sy stress adk beradik sy ingt sy niey sht boleh buat kerja rumah semua...siap ckp sy Mengada2..sztu benda p0n x nk buat..smp tmpt luka sy berdarah..sy rase nk menanggis je skrg..bila sy ckp tmpt luke sy berdarah..die org ckp x reti nk jaga elok2..sedangkn tiap kali lepas mndi..sy kn bersih kn tmpt luke tu..sy dh tak tahu nk buat ape..sy buntu..

18 Các câu trả lời

Ooo awk tkde umah sndri.... Suami awk mana... Sbr la... Sy berslin ceaser jgk... Pantng umah mak 2minggu.. Alhamdulillah adik berdik paham.... Sy buat kje ringgn2 je.... Pastu selbh nya dok umah sndri tu jg luka sendri.. Jga ank... Makn suami.. Suami paham msk sup pon tkpe kata ya... Sy mengems jgk.. Cuci pinggn cm biasa cuma mengemop tk la.... Bsuh baju... Tp slow2 buat la... Awk sbr.. Awk kne kuat ya.... Awk buat kje ringgn2 tkpe jgn laju2 slow2....

Saya dah biasa dengan kata2 dan perangai adik beradik ni sis..tak kena kat dorang lagi macam2 la dorang cakap. Dah kena baru ada akal..haha😄 Jgn stress sgt la sis..pedulikan aje apa yang adik sis nak cakap..badan kita bukan badan dorang. Yang penting kita happy dengan baby kita baru angin meroyan tak datang. Kalau tak nanti kita boleh dapat simpton kemurungan masa berpantang ni. Sian kat anak nanti.

5y trước

X pelaa sis..sy bersabar jelaa dgn perangai adk beradik niey..klo ad rumah sndri x pe sis..ni duk rumah org tua..nk jage lg mak sy yg sedang sakit...memg kne kuat mental dan fizikal je...ape2 p0n..terima kasih sis sbb bg nasihat kat sy..insyallah sy kuat lalui ujian ni semua...🙂🙂

Adikbradik sendiri boleh ckp mcm tu???kesian kat awak..walaupun adikbradik akak bukan yg jenis mcm tu akak lebih suka berpantang rumah sendiri..3 ank sblum ni pantang kat rumah sendiri..ni dah nak bersalin ank yg ke4 bulan 6 ni pun kat rumah sendiri jugak lagi selesa.tak suka bpantang kat rumah mak atau mertua secara tak langsung akan susahkan diaorg jugak en somi dah tentu bekerja..

5y trước

Nk bincang ape kak..klo masing2 ikut kepala masing2 je..sy yg jadi mangsa...klo ckp p0n x gune kak..penting kn diri je masing2...ckp plak ikut sdp mulut je..ank sy pandai lak nk pegang ape semua..bila sy dh mcm ni..smp tmpt luka sy berdarah..masing2 buat bodoh..x kene kt batang hidung die org x pelaa kak..ingat main2 agk ye bersalin ceaser ni..

Adk brdk x respect kat awak,klu sy mmg nak kena tu adk2.Tapi awak msh dlm panrsng,sabar jgn marah2,stress bhya nati meroyan.Lainkali awak fkr dulu keadaan diri sendiri,ibu tak sihat asal ada org jaga,bolehlah utk sementara. Awak sdri pun tdk sihat jd jgn pikul nak jaga org sakit. Byk sy lihat adk2 saja tu nak yg kakak buat semua pdhl klu kakak takde,mrk boleh je buat

Puan KU sayang ..puan kena bertegas ye..tapi Tak melukai hati adik beradik2 takut diorg salah faham..berdoa ngn Allah..sbb badan kita ni.bukan badan adik beradik..yang menanggung Kita ..saya tahu perasaan tu..biar sy bersalin normal..tapi tgk kakak ceaser sy bolehkan leh sakit..saya doakan Puan cepat sembuh n sentiasa kuat Dr semua segi ye amin

Bersalin ceaser lmbt baik n penjgaannye lebih rapi dri normal.. Kne positif, slgi rsa tak mampu nak buat jgn buat,. Jgn disbabkan tindak awk ikt cakap org yg tak memahami mengakibatkan dri sndri yg menanggung sakit...yg penting jge dri n baby baik².berpantang memang mudah tpi utk menjge pantang sgt susah. Smga trus kuat n sihat ye.

5y trước

Ye sis..sy ingat pesanan sis..

Cakap dengan dorang yg dok kata sis macam tu . Soh dorang beranak ceaser macam mana biar die rasa sakit ke tak sedangkan beranak ikut bawah pon sakit . Sis jangan lembut sgt . Sis kena bersuara . Kalau sis pendam nanti sis stress . Jangan menangis okay . Suka hati je cakap macam tu . Sok kalau depa da beranak baru tahu cemana .

buat tak tahu je sis. orng berpantang mmng kena banyak rehat, kalau sy even dengan adik beradik mcm ni sy buat pekak je,kenapa sy nak sakitkan diri saya dengan orng yg tak hargai apa kita buat. maaf kasar tp dah pernah jadi pd saya.

5y trước

sama2. tc.

Adik beradik pun ada yg mcm ni eh?kesian sis.sibling sy semua lelaki sy sorng je ank prmpuan so mmg mnja.kalau balik kg ms raya mostly abg n adik lelaki yg buat semua keje rumah.susah jg kn kalau adik beradik pun xde sifat ehsan.

Kalau dah adik beradik sendiri, tepek kan skali je bg dorang paham & diam tak bunyik..mak x backup ke? Slalu nya mak2 akan paham. Kalau ada rumah sendiri, balik je sis. Takyah tunggu lelama. Minta bantuan suami untuk buat kerja rumah.

5y trước

Terima kasih sis...insyallah sy kuat utk lalui ujian niey...