Masalah constipation

Sy ad masalah sembelit yg quite severe dr zaman sekolah lg.. Nk ckp cara pemakanan xbetul sgt xde jgk.. Sy byk minum air masak dan kuantiti pengambilan sayur dan buah pun mcm biasa tp still susah nk membuang, mmg bergantung dgn ubat semata2.. Kalau x, mau berejam duk dlm toilet.. Skrg sy pregnant 8w, takut nk mkn ubat lawas tu lg.. Ada solution lain x? Ke ada supplements utk merawat mslh ni.. #pleasehelp

12 Các câu trả lời

Cuba makan yogurt. Ada yang kata yogurt boleh bantu sebab ada probiotic

2y trước

Thanks for the suggestion 🤗