Masalah constipation

Sy ad masalah sembelit yg quite severe dr zaman sekolah lg.. Nk ckp cara pemakanan xbetul sgt xde jgk.. Sy byk minum air masak dan kuantiti pengambilan sayur dan buah pun mcm biasa tp still susah nk membuang, mmg bergantung dgn ubat semata2.. Kalau x, mau berejam duk dlm toilet.. Skrg sy pregnant 8w, takut nk mkn ubat lawas tu lg.. Ada solution lain x? Ke ada supplements utk merawat mslh ni.. #pleasehelp

12 Các câu trả lời

tanya lah doktor ubat lawas tu sesuai tak dgn ibu hamil

2y trước

oh.. jamu ke... klu mcm tu, sy pun tak nak masuk campur sbb saya trauma jamu 😅

Sis mkn sayur berdaun hijau tak?

2y trước

Normally sy mkn sawi jepun.. Selebihnya tukar2 bayam hijau, ulam2 dgn sayur2 yg lain la.. Ke setiap kali mkn tu mmg kna amik sayur berdaun hijau? Sbb sy tgk cara pemakanan ni org2 lain selalu buat ok je la, tu yg sy rasa betul dah tu apa yg sy buat..