susu badan cair

susu badan saya banyak tapi cair . ni salah satu punca berat anak taknaik dengan elok hm . saya nak sulam dia pon dia reject botol tiga empat hari dah cuba bagi susu botol dia taknak , saya guna botol pigeon widenick . ada tak caraa nak bagi susu badan pekat ? tolong 🥲

9 Các câu trả lời

Bnyakkan makan protein sis. And mkan product tenusu mcm soya, tempeh, tofu mcm tu. makan la mknan yg kaya dngan vitamin b2 (riboflavin). And kerap bagi susukan anak smpai breast betul2 kosong. Lagi kosong breast tu lagila pekat susu akan terhasil. Sbnarnya lagi cepat padat breast tu foremilk (susu cair yg akan bnyak sbnarnya) jgan biarkan breaat lama2 and bengkak/padat/penuh. Stress pun xleh. 1 kena ingat “Lagi lama susu dibiarkan tak dikeluarkan and tak kosongkan susu , lagi bnyak susu hindmilk (susu pekat) akan berkurangan.” Mcm baby saya full breastfeed juga tp dia akan sentiasa menyusu siang dia akan menyusu setiap 1-2 jam mcm tu, malam dia akan bngun setiap 2 jam nyusu. Breast xsempat penuh pun slalunya sbab baby slalu nyusu. And slalu nyusu lepastu breast akan kosong. Baby berat pun naik cantik lahir 2.9kg, masa 2 bulan 5.3kg..

8mo trước

ohhh okay faham , tq jugak sis fatin 🥰.

susu bdn ni atas pemakanan ibu jgk. klu ibu bykkan mnum air n mkn mknan yg brprotein n brkhasiat inshaAllah susu meriah wlupon wrna susu tu ceroi2..mkn byk tkpe jnji ank mnyusu puas. x kira brapa jam pon.lg ank kerap mnyusu lg byk susu lain yg d pam dr bdn darah kita.. #ibuanak4 yg full bff 🤗

sy susukan ank sebelah2 lama sampai breast rasa kosong utk dapatkan susu pekat.mlm pun bb mmg kuat mnyusu.mkn or minum y tinggi protein.Alhamdulillah bb sy 4 bulan 7kg lbh..full bf

8mo trước

sy mkn telo..ayam..ikan..roti..minum susu.. cheese..biskut Merrie or Jacobs cicah susu

Makan cheese. Susukan lama2. Kalau pam, jgn pam kejap sgt make sure smpai kosong. Tips cheese tu sy dpt dr kwn je tp sy x try pn ehehhe

8mo trước

cheese apa apa pon bole yee ? okay sis saya cuba . tq🥰

Kerap breastfeed anak. Kurang menyusu/ jarak penyusuan buat foremilk tinggi. Baby perlukan hindmilk jugak utk naikkan berat badan

8mo trước

okay awak tq

Sis b anak myusu sebelah je.. baru dia dpt susu hindmilk dan foremilk tu…

susu keluar setiap 2jam ke biar lama tunggu breast berat keras?

8mo trước

ohh direct bf je ye? kalau sy dulu bila anak nyusu gap lama, sy marmet dulu sblm dbf anak, siang selalu kerap je, tp mlm la gap lama 3 4 jam contoh anak nyusu pukul 9pm,12 am, 4am, pukul 11pm tu sy marmet dulu dlm 10-15min,pastu pukul 2 3 or sebelum sy tidur, marmet simpan peti. & jgn risau breast tak akan kering pn selagi susu dikeluarkan selalu, nak kosongkan breast ibarat nak kosongkan laut😊 kalau sy jd kat tempat puan, sblm nyusu sy marmet dulu, jd anak cepat sikit dpt hindmilk. & pastikan lekapan betul baru dpt nyusu elok kalau tak dia penat nk control lidah dgn nipple lg nk sedut susu lg

Awak kena kenal susu hind milk dan susu foremilk.

bykkan mkn protein