Baby kulit kering

Hi. Any suggestion sabun mandi and lotion utk baby? Baby 5months. Kulit kering. Drpd baby sampai skg pakai sabun mandi cetaphile. Tq

11 Các câu trả lời

lotion bby xsesuai sis nk letk . sbb lotion bby sbenr ny pns . klau kita trkena air pns pon doc xbg kita letk lotion bby pd kesan lecuran trkne air pns tu apth lg bby sis . sbb lotion bby ad bahan yg xsesuai bby pkai . klau dh sethn ke ats dn kulit pon xmcm trkupas kupas lg tu bru bole letk lotion sis . mksd sis bby kulit kering tu bby sis kulit mengelupas lg ke ap . sbb bby ad penukaran kulit ye sis . jgn sala . sy hnye guna sbun mndi bby johnsan milk rice je . xguna yg ad warne2 . ank sy dlu ad ekzema sy pkai kn je sbun tu xd jangkitn ap2 pd kulit dy . tpi klau baru lahir lebih baik xguna ap ap sabun sbb mse tu kulit bby belom lg sesuai d sapu ap ap . cuci bersih je bdn bby dgn air bersih .

Cetaphil x sesuai sgt utk bby walaupun ada range cetaphil baby. Sbb kulit bby lembut sangat2 lagi. Ada yg x berkesan kalau lakai cetaphil. Sy syorkan sis pakai brand REMDII. Brand ni buatan malaysia. Developed by doctors yg pakar masalah eczema. Ada shampoo , sabun, dan lotion. Sesuai utk bby dan dewasa yg kulit kering n sensitive. Boleh g farmasi cuba. Sy tau ni pun sbb sy kerja farmasi and mmg ramai beli, cuba dan menjadi.

3y trước

ya...saya pakai cetaphil kulit ank jd betul2 kering....now terpaksa cari solution..kesian dia menggaru

Sya msa dlm pantang baby mandi xguna sabun..kalau guna pun setitik dua tu pun titikkan dlm air mandi..xsapu direct kat badan dia. Shampoo pun sikit2 je sbb 7 hari da botakkan dia..Lotion ngan bedak xpakai lgsg smpai dia 3 bulan lbh. Just minyak telon je.

Try herba blend shaklee, lotion nya sejuk untuk kulit kulit yang sensitif. Saya dari baby pantang gunakan. Kadang panas naik ruam kan saya letak herba blend alhamdulillah elok time anak kena chicken pot pun saya gunakan

Saya pakaikan sorbelene lotion lepas mandi..sebelum tu kulit baby mcm menggelupas..so far ok..harga pun x mahal sgt

Try product nie sis ☺ .. Sesuai untuk kulit kering .. Dia bagi lembut kulit dan bau dia memang wangi Bau Baby..

Dh jumpa doc? Kulit kering blh d sbbkn ezcema juga. Better tnya dgn pakar DEM dlu ya

susu formula apa yg terbaik untuk bayi?

Sy pakai joyelle baby. Cuba la pakai.

cuba product ni sis