Muka kering

Ada tak pelembap utk muka baby. Setiap kali mandi saya sabun kepala ngn muka dia. X sedar kulit dia nk naik kering. Ada solution tak? Risau #firstmom #firstbaby

28 Các câu trả lời

Klau sy x pkai kn ape2 kt bby.. sabun,,lotion,,bedak..smua sy x pkai..sbb kulit bby nie sensitive lgi awl2..tpi sy hari tuu mula2 pntang umah nenek pastu sambung pantang umh mak mertua..mak mertua p beli kn sabun tuk bby..dy mndi kn bby dgn sabun..nk ngis sy rse mse tuu😣sbb tkut jdi macam nie..bila dh jadi msti kita kesian kt bby pastu kne kluarkan duit plak nk beli mcm2 tuk bby nk bgi kulit elok balik..bukan kecam sis tw..sbb tuu pilihan masing2 kn..cuma sedih plak bila tringat blik kt mak mertua p beli sabun..sy dh bgi tw mse tuu x pkai sabun..hmm..nasib baik kulit bby x nape2..sbb sy nie jenis yg overprotective😅pape nk bgi bby sy akn google atau tgok kt tiktok dlu bleh guna kaa x sblom bgi bby..sis cuba stop kn dulu guna sabun tuu yee..mgkin x sesuai dgn bby..smoga bby sis cepat sembuh😊

Hai sis..anak saya dah 2y10m sampai hari ni saya tak pernah sabun muka baby sbb sy tau sabun mengeringkan kulit baby..sy cuci dgn air suam je muka nya..lepas ni cuba elakkan sabun d muka baby ya. Mungkin boleh alternative tukar sabun yang lebih memberi kelembapan pada kulit baby ke..masa baby sy newborn, sy mandikan dgn oatmeal je..sbb baby tak busyuk sgt..bila dah besar sikit baru intro sabun yg mild. Semoga baby sis sihat & baik² saja. Tak dapat nak suggest losyen sbb baby tak pakai losyen..kalo pakai pun yg sy punya brand QV sbb sy plak eczema, tu yang part baby sy jaga bebetul, jgn sampai mcm sy

Guna SNOWHITEE lotion sis..anak sya hri tu ekzema teruk sgt and kulit dia kering sampai lekat kat baju kalau dukung dia..try ubat klinik setakat bertahan boleh la tpi xsembuh sembuh..guna lotion ni.. Alhamdulillah kulit anak lebih mulus lembut putih..dan ekzema dia hilang..bau pun wangi xyah pkai bedak dh..kita pom boleh guna skli

1y trước

sya pon pakai ni utk ank bila naik ruam kt muka..atau leher....

Tak payahle gune sabun kat muka baby tu. Just air suam je. Baik pakai lotion yg mild tu sehingga kulitnya sembuh. Banyak brand kat farmasi ikut budget. Mustela dan Buds ade face cream khas. Harap dipermudahkan dan baby cepat sembuh

muka tak perlu sabun, cukup sabun kepala/rambut dia je. kulit muka kita pun sensitif, baby lagi la sensitif bahagian muka. sapu or lap ngan air biasa je muka dia kalau nampak berminyak sangat.

tukar sabun sis atau stop guna sabun dlu kadang kita tak thu produk tu sesuai tak tuk dia klau sis pkai sabun tu kulit baby jdi kering means dia tk sesuai dgn produk tu

Kalau baby masih kecil tak perlu sabun baby pun setiap kali mandi, hanya mandi dgn air suam bersih shj. Kalau nak sabun pun, sesekali sudah memadai 😊

kenapa sabun muka baby. stop sabun muka baby. kalau dah stop sabun masih kering, boleh guna baby protective facial cream sebamed

biase jdi mcm tu sebb sabun x sesuai dengan kulit baby .boleh try brand lain . selain tu .lepas mndi boleh letak minyak /losyen kt baby .

Mommy, xperlu basuh muka anak dgn sabun. Kulit muka anak kita bukan mcm org dewasa. Just basuh dengan air je. Baby bukan ada main kotor.