Ada x ibu mengandung yg amik vaksin??? Sye 30 minggu n dapat temujanji tuk dose pertama... Ragu2 ni.

Suami melarang, tp sye dah tanya misi n sepupu sye doc... Mereka kata boleh... Tp myb dapat 1 dose je kan.. sbb tempoh tuk dose kedua time tu sye dah 33 minggu ke atas... Skang perasaan ditelan mati mak diluah mati bapak#bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

Puan boleh explain kt suami, klu puan vaksin (dan klu skrg dh mula pam susu) at least anak boleh minum susu lepas vaccinated. InsyaAllah boleh lindung diri sendiri dan anak sbb dh ikhtiar utk kebaikan keluarga. Sekurangnya side effect vaksin tak seteruk side effect kena Covid, klu kena kt baby lg perit nk tgk kena swab test apa semua.

3y trước

Lagi satu, utk bad side effect tu sangat sangat rare, dah ramai yg kena vaksin cuma kena demam sikit sikit atau tk larat mcm tu je. InsyaAllah, sangka baik dgn kebaikan vaksin. Mmg digalakkan dlm Islam utk sangka baik kan, jgn terlalu fokus kt keburukan. Cuba slow talk dgn husband, semoga lembut hati utk izinkan dpt vaksin. Amiin

klau sy.. sy akn amik sbb sy rsau suami duk ulang alik p keja.. jumpa dgn kwan office dr merata tmpat, at least lpas dh vaksin kurang sikit risiko kita nk tekena jangkitan covid tu