Jaundice

Suami darah O.. Saya darah B+.. Apa potensi baby yg akan lahir kena jaundice? Ada siapa2 yg berpengalaman tak? Apa tips eh? Situasi lepas melahirkan: Suami berdarah O, i berdarah B+, baby berdarah O, so baby mild jaundice 3 hari jer dr 15 turun ke 9. Dari bulan ke 8 mengandung i amalkan minum susu kambing 'karihome' dan makan kacang 'walnut'.

27 Các câu trả lời

Baby sy baru habis jaundice.. Huhu.. Nurse recommend minum susu hi goat.. Anggur hitam.. Ibu yg minum & mkn.. Alhamdulillah dah hilang jaundice..

5y trước

I plak time mengandung minum susu karihome. Lepas beranak Ok gak baby mild jaundice 3 ari jer. From 15 down to 9 in 3 days.

Saya darah O , Alhamdullilah baby takde jaundice lansung dari lahir . Tak amalkan apa apa pun . Saya telan je apa yang tekak nak makan😹

4y trước

Alhamdulillah.. sy baca post nie pun risau.. tambah musim pkp nie.. suami isteri darah O.. mak plak kata dulu saya lahir pun kena jaundice.. huhuhu

Sya & suami drah B+.. tpi baby knak jaundis ary tu smpi 3mggu..2x msud wad.. 3ary, kluar wad besok ny msuk blek tahan 3ary lagi..

Tidak potensi sebab jaundice ialah demam kuning dimana hati baby belum berfungsi seperti biasa. Ia normal bagi baby yang baru lahir.

4y trước

Contoh macam adk sy. Ibu darah b+ dan ayah pun b+ tapi adk saya lahir je kena tahan wad sebab jaundice.

Yes....ada.. Sama macam saya suami darah 0 saya B+ saya lahir mmang kena jaundice siap masuk wad lagi sis...

Haritu nurse sy pesan minum banyak air kelapa sebelum due. Nak elak jaundice. Dan minum banyak air kosong.

Saya b+ dan suami O.. baby pun lahir dgn O.. kena jaundice tapi tak lama.. dah ok dalam seminggu..

Tips untuk mengelakkan jaundice : sebaik je baby lhir terus menyusu bby. Kalau boleh setiap 4 jam .

Sya darah O ,suami B+ ..tengah preggy skrg ,nanti baby lahir baru tau kuning baby mcm mana😁

Sy dan suami darah B+.. Anak sulung dan no 2 xde jaundice.. anak no 3 jaundice sampai 3mggu.