Jaundice

Hi mommies... Nak tnya pengalaman ibu2... I berdarah B+ n husband berdarah O... Apa possibilty anak kena jaundice eh? Org ckp darah O potensi tinggi ank ke jaundice. Ada sama2 pernah berpengalaman sama kelas darah mcm kami tak? Ada tips tak? I dah 34wks pregnant. Tq. Please reply..

4 Các câu trả lời

Anak anak type o. Tp jaundice tak teruk pun jaundice biasa then turun dlm seminggu. Sekali je kena cek.

mom jge mkn mse preggy insyaAllah bby klua sht, nonjunk food, no fast food sgle.. amalkn mknn seimbang ye

5y trước

Ok mommy.. Hrp2 xde jaundice la, x sanggup tgk baby kena tahan sumer2.. 🙏

I darah O tp anak first takde jaundice, anak 2nd mild jaundice.

5y trước

Anggur hitam n susu kambing. 😁

Kemungkinan baby akan dpt ABO compability semasa lahir,sy O,suami A.anak 1st darah A.so darah kami x sama.lahir je terus jaundice tinggi & admit seminggu.ank sy perlu tukar darah sbb suspek thalasemia.klu ABO compability sja, insyallah boleh dikawal jaundice tu &. tak perlu tukar darah.

5y trước

Sblh family sy ada leukemia& thalasemia.tp anak sy suspek je, mula² lahir darah dia cepat mati.5hari bru normal.klu baby awak darah lain(ikut husband), kemungkinan akan kuning selepas lahir.