Rindu nk pregnant lg tpi ank bru 7 bulan

Spe kt sini mcm sy normal ke rse nk pregnant kedua hahahah. Sbb sy czer ank bru 7 bulan,, rsa nk tgk perut besar balik nthlaa

24 Các câu trả lời

masa melahirkan tu .. serik dah nak mengandung 😭 sakit contraction .. walaupun berjalan lancar semua .. saya normal .. tapi anak saya sangat active dan kuat tantrum .. dari dia 2 bulan saya mcm nak gila jaga 😂 tapi dengan sokongan husb .. nasib tak gila .. sekarang dah 2 tahun masih dengan perangai dia 😌 yang kuat tantrum dan aktif +speech delay , penat sangat nak kawal .. tiba ii dapat tahu preggy lagi ya Allah 😭 semoga yang baik ii dan semoga mental pun kuat 😂

biasanya rasa mcm ni sbb anak senang urus @ hantar anak kat org taska ke pengasuh ke. kalau anak susah jaga @ jaga 24 jam sendiri jarang la nak rasa ni 😆 sy dulu bersalin sakit gila, pastu anak high demand pastu dah 2y pun masih buatkan emotionally mama berantakan😆tp senang la urus banding dulu. dulu fikir cukup laaa satuuu je, ni dah 2y rasa nak tambah 1 lg, tp takpelah tunggu la dulu taknak beria ttc pn if ada ada takde takpe. 🤣

23h trước

betul tu ..sy dulu gitu laa ..ank first easy going sgt ...tapi bila dpat ank kdua ...ank first pulak da mula meragam jee hahahaha...yg kdua pulak bersalin sakit sgt n rase trauma ...taubat rasa tknk da ngndung hahahaha

😅 Sy lepas bersalin, terus dah fikir nak 2nd baby. Seronok rasa masa tu.🥰 Syukur belum hamil lagi after 2 yrs ++ Saya dan suami sama2 syukur samada dikurniakan anak kedua atau tidak. Ni ada sebab; faktor umur... Anak 1st lahir umur 42. So, doktor sarankan umur 45 last hamil/ bersalin. Lagipun saya ada glucose intolerance. Kita tahu tahap kita sekarang. Saya pun ambil perancang setahun je.

9h trước

alhamdulillah.. jaga diri elok2 ya sis 🥰

Saya baru lepas bersalin second baby. Dlm pantang lagi. Yg sulung setahun 10 bulan. Yng kedua baru sebulan. Impian nk timang baby girl. Tapi 2 2 boy😂. Lepas bersalin Hari tu rasa peritt sbb lama meneran baby 3.5kg. Rasa penat nk ulang alik klinik kalau pregnant 😁. Tunggu la 2 tahun lagi kalau Ada rezeki nk timang baby girl.. Buat masa sekarang xnak fikir... Enjoyyy dgn 2 hero ni..

Saya pun czer anak baru masuk 8 bulan 😂 saya rindu nak pregnant je.. moment beranak dan berpantang masih traumatizing bagi saya 😂😂😂 Rindu nak rasa baby gerak dalam perut haha Suami pun rasa nak chill dulu tunggu anak besar sikit.. saya dah stop depo.. sejak anak 6 bulan lagi saya stop.. rancang sendiri je pakai stokin sebab takde plan nak ngandung lagi haha

1d trước

Ahahaha faham kan 😅😅😅

sama laa sy . anak bru 8 bulan dlu , sbok nk pregnant hahahahahahahha . skrg pregnant anak genap 1 thun . lah risau pulak . sbb dia tgh lasak skrg . mmg risauuuuu takut terlalu penat , strss . sy masa trimester 1 dlu spoting jee . jd knee rehat btul2 . dah thu pregnant takut pulak .anak no 1 ni blm pndai jln + lasak . hrp kandungan kalini baik baik je .

Seriusly la, Ke saya yg tak rase nak mcm tu, Mcm 1st komen, sy rase cukup la yg ada. Fokus nk besarkan. fobia dari pregnant, nak bersalin. Lps bersalin diuji ank high demand, ank kurg berat bdn, mild autisme, hspital dh rumah ke 2 utk saya. Solute pada org lain, apa2 sy tetap bersyukur anugerah yg Allah bagi. 🤲

2d trước

betul kan mommy ada yang rasa mcm tu sbb diorang tengok anak membesar cpt and ada rasa rindu journey pregnant, tapi nak menahan mental tu tuhan je tahu.

syurga buat mu mommy😂. saya yg anak sorang jenis easy bby pon xnak pregnant lg. tp Allah sebaik² perancang, Allah bg no2 yg masih dlm perut. maybe sbb ekonomi n persekitaran kita xsama kut. anak saya easy baby tp maintainance dia tinggi. jgn salah faham ya. maintainance dr segi kesihatan dan nutrisi

Samaa 😊 Rindu nak pregnant, nak bau baby tapi rasa macam tak ready lagi. Bila tengok orang lain pregnant rasa seronok, rasa nak pregnant juga. Tapi rasa tak puas lagi dengan first born tapi rasa nak pregnant lagi. Ayat pun dah complicated 😆 tapi tu lah

Sama🙋🏻‍♀️ rasa nk pregnant lg walaupun serik🤣papanya pun dah plan tahun depan kasi on🤣🤣🤣 ank baru 6bulan. Btw saya jga sendiri. Ada time anak meragam ada time ank senang dijaga. Tapi anak 1st ni aktif sangat2 kadang2 dah rasa giveup😂.