Sakit bahagian tulang miss v dan tulang celah kangkangan belah kanan.

Hi. Nak tnya , ada sesiapa alami sakit yg sama? Sakit sangat2 bila bangun dan bdiri nak bjalan. Nak baring pun susah bila alihkn badan ke kiri kanan. Tidur terganggu n xcukup tidur. Skrg sy dah 38 minggu, takut n asyik nangis je fikir mcm mna nk beranak nnt 😢nak angkat kaki pakai sluar pun susah sakit sngt2. Dah pg lb, cek bukaan baru 1cm, doctor kata normal sbb kepala baby dah kat bawa. Doctor bg balik. Nk tnya, senaman apa lg yg bole cpt kn bukaan selain bnyk kn bjln kaki? Btw, sy first mom. #SeriusTanya #firstmom #bantujawab

20 Các câu trả lời

Kita pun sama sis. Week 38. Masih tunggu turun tanda. Time berjalan sakit area pelvic dekat tengah. Sometimes kena irregular senggugut and sakit sampai belakang and pinggang. Dr ada initiate buat membrane sweep last week tapi sekejap je rasa senggugut malam tu. Esok tu dah okay 🥲 saya cuba ikhtiar buat exercise yg suggested, cuma skrg hadap ja sakit and masih datang kerja huhu

Main gym ball. Squatting. Bersama suami. Positif kan minda, jgn terlampau fikir susah nk melahirkan, fikir semua akan dimudahkan dan byk doa semoga semua dimudahkan. U can do this mommy! Btw, prepare mental after baby dh dilahirkan lg better, sbb for me, once baby is here lagi u need support. Fighting mommy!

2d trước

thankyou sis ❤️

sama mcm saya sis saya sakit sangat smpai satu tahap tu mengigil nk bangun sendiri kadang rasa giveup tapi kena kuatkan diri juga btw saya 37w + memang sakit sangat tak cukup tido angkat kaki memang semuanya sakitt sama sgt dgn situasi awak ni semoga kita kuat untuk lahirkan si comel nanti🌷

hi..sama la saya dah masuk 38minggu..scan baby pon besar+air ketuban byk..sakit yang teramat sangat di miss v n celah kelengkang...situasi sy sama MCM awk nk buat apa semua sakit...hari2 memikir boleh ke sy bersalin normal...sebab tk pernah ada pengalaman czer🥹

bismillah... saya merasainya kini.. sama dengan apa yang sis rasa... hari2 bangun pagi menangis kesakitan... atau kalau baring nak bangun mesti sakit.. saya baru 36+. sentiasa jua buat senaman.. tapi tula... kesakitan itu tetap ada..

Sakit bahagian tu biasa tambah² dekat dgn due date. Masa saya warded sebelum bersalin dulu nurse bagi tips banyakkan berjalan dan jalan itik. Nurse siap marah kata jangan baring je 😂

Saya dulu pun macam ni . Asyik mimpi beranak pastu menangis . Tapi bila fikir balik , macam mana pun akan lalui jugak . So , jgn byk fikir tau .

saya sekarang sama situasi ngan awak . time tidur bila nakpusing kanan kiri tu memang sakit sangat ..

normal je sis , semakin dekat due makin sakit itu biasa . jangan takut yaa , semoga urusan sis dipermudahkan

2d trước

InshaAllah Aamiinn 🤲🏼❤️

sama lah dgn sy sis tpi sy baru 28 weeks..bila baring sakit SGT2 nk pusing..hanya tuhan je tahu sakit dia..

2d trước

yee.sakit sgt2