Pregnant pertama

Sory agak kotor... Tpi spe pernah alami mcm saya.. Sy bru pregnant 5mggu 6hari... Pagi tadi nak mndi tiba2 tgok ad darah... Spe pernah alami situasi cm saya? Boleh share x

Pregnant pertama
12 Các câu trả lời

Sy tgh alami skrg. Dh seminggu mcm ni tp sy more to spotting coklat2. Pg check doc ckp threaten msicarriage sbb kantung sy rendah sgt. Baru pg td sy pg check dgn private specialist baru tahu kenapa ada pendarahan and keluar spotting coklat. Ada pendarahan luar kantung sy jd doc suruh mkn ubatkan rahim. Lepas seminggu baru sy tau sbb klinik biasa tak boleh detect kenapa. Even pg emergency hosp pun nurse tk ckp pape. Lepas ni pg follow up dgn pakar private and o&g gov.

3y trước

sy kua lendir wak..cmpur drah coklat sikit2

sis kena banyak rehat ,segera jumpa doktr ,saya 8 minggu kluar darah lepas mop lantai ,habis meleleh ke peha ,terus pergi kecemasan syukur alhamdulillah jantung bby masih gerak cuma lemah, n doktr cakap x blh buat keja berat ,kena banyak rehat ,n sekarang saya dah nak masuk 13 minggu ,mmg betul2 rehat je ,

3y trước

insyallah semoga Allah permudahkan

kne bnyk rehat sis, sy mse kndung 7minggu lebih kluar drh,sbb kehulu hilir dgn motor ..start tu tk naik moto lg da ..memg duduk rumah je tnpa buat ap2 kerja ..even pgg penyapu . pg hospital emergency , alhamdulillah bby ok ..dan da ad heartbeat . sis pg hospital trus klau kluar drh ..

3y trước

tu la awak... sy plk ad sje kje nk d wat.. nie pon cuti 3ari mmg btol2 rest...harap xd pape...

Rujuk Dr sis, sbb sy pernah mcm tu bleeding almost seminggu.. Mula2 p hospital Dr ckp semua okay maybe darah period yg lama tapi lepas pendarahan hampir seminggu sy keguguran..

3y trước

da wak... tpi dkter ckp.. klau drh tu msih ad atau lebih bnyk dari yg awl2..sakit perut dy sruh dtg klnik trus.. sakit perut x.. cme pinggang je sakit sikit.. dan msih ad darah..cme stitik dua je

sy pernah kene masa 5w tp cpt2 ke klinik swasta.. doc bg duphaston.. mkn sampai 5 bln.. g ke hospital refer ke pakar o$g sampailah skrg dh 6 bln.. n tiap2 bln ada appointment

3y trước

ye btl.. mmg xde rasa sakit pape pn.. tau2 ada je.. klu cmtu baik refer ke hospital teruslah

rehat total ya sis,,kalau ada rezeki sis insyaallah tak da apa2.... saya 2 kali hamil ada keluar darah dan 2 kali juga saya keguguran belum ada rezeki saya sis

3y trước

ya allah yke... moga2 kte sme2 ad rzki ye awk...tq ye

Mohon rujuk pada doktor sis.. Semoga dipermudahkan.

3y trước

da sis... aamiin..tq ye

sis dh jpe doc? cmne keadaan sis skrg

3y trước

xnampak lagi..dr ckp myb kecik lgi

sis sebaiknya terus ke hospital...

Better pegi hospital jmpa doctor

3y trước

da sis..tq ye