sakit pinggang ?

Hi smua.. Sy baru melahirkan anak ke3 last 24/12..which is last year.. Skg anak baru masuk 3m1w3d.. Dr lps branak tu.. Sampai skg blm p berurut.. Belum sempat p berurut, kna pla PKP.. asal ja duduk, msa mau berdiri tu.. Pinggang ni rasa mcm mau patah sja..bejalan tu mcm robot pula.. Bdn x lurus.. Kna ambl timing baru dpt luruskan badan.. Any suggestion yg blh sy buat utk kurangkan rasa sakit pinggang ni?? Baru 1st time begini.. Ms 1st & 2nd baby x pula sampai sakit mcm ni.. ??

1 Trả lời

Boleh try buat senaman lepas beranak. Atau minta husband urutkan. Biasa la lepas beranak smpai skrg sye pun still sakit pinggang.