risau

Siapa risau klau baby belum beri tanda nk keluar mse preggy 39 weeks dan keatas??‍♀️??‍♀️

18 Các câu trả lời

Cuba sis buat krja rmh skit, smpai kndungan menurun. Cepat jak bby awl keluar... mcm sya, 39 weeks 5 days bby dh kluar awal, sbb bby dh dkat bwahh. Tp air ktuban dan tnda2 lndiran drah tak da kluar. Hnya skit sngt di bhgian bwah prut, trus dtor pcahkn air ktubann

sy dh 40w2day..msh xde tnde2 lg..bukaan pn xbkk lg.. doc kasi 9hari dr trikh due..xbrslin gak kne serah diri..pakse brslin.. doakn sy ye sis..smoga baby klua laa n xkne pkse brslin..sy doakn sis pn dprmudhkn sgle urusan brslin..aamiin..

5y trước

hehe tulh.. aamiin..aamiin..ya robbal alamin..tq di ats doanye.. ❤

Saya pun dah 39w4day,harap harap cemas,tak tahu ni blm rasa kontrksi lg,tp rasa perut da keras juga kdg2,pinggang sakit ,tp msih bole tahan lagi,tanda lain blm ada lagi,smg Allah permudhakn kita semua yah..takut sgt risau sgt

Kita dah 39week 1day pun belum ada tanda lagi...risau nya...nak kata banyakkan berjalan..setiap hari dah berjalan 2km tapi still sama jugak belum bukak jalan untuk baby. Semoga semuanya selamat. Amin

5y trước

Kadang2 tu sampai risau dgn pergerakkan baby. Semoga baby kita semua selamat melihat duniaaa. Aminnn

Cuba tgk video dlm YouTube - Activating Labor. Sy buat smlm & rasa lain sikit so skrg ni intend na buat lg. Kena buat sekerap yg mungkin. Sbb Sy buat kerja rumah lgsg x turun tanda 😅

5y trước

Sy buat 2 kali and skrg dah admit ward 😅terutama yg cangkung tu.. Sy cangkung tepi katil supaya na bangun in case tersembam pun atas katil.

Saya anak 1st dulu risau sngt baby xnk kuar.tiap Hari pjuk soh kuar awal.last2 kuar 40weeks 5day,operate.xde tNda2 lngsung baby nk kuar

5y trước

Aarghh😫. Tu yg takut. Sye jadi stress bila org sekeliling asyik tanya jee. Hari2 menangis😭

Saya pun.. Dah masuk 40w 1 day dah nie.. Dah Mcm2 buat.. Satu rumah dah kemas.. Xde gak tanda2 baby comey nie nk bagi dkt ibu..

Sama. Saya dah 39w3d. 2 hari lepas check bukaan baru 1 cm. Doc dah bg surat masuk wad 6/10 kalau 30/9 nie tak bersalin jugak 😢

5y trước

Kan sis risau. InshaAllah mudah mudahan dlm masa terdekat nie baby keluar. Semoga Allah permudahkan utk sis jugak 💕

Sama lah kita sis saya pun dah 39w2d tapi masih belum ada tanda2 lagi nak bersalin risau nti terover due pulak

5y trước

Tu lah. Kita sekarang 39w5d. Masih tak ada tanda2. Senaman tiap2 hari buat. 29/9 ni kena serah diri terus

Try ambik VCO sis. Family sy ramai mcm tu ambik VCO terus senang nak bersalin. Alhamdulillah. Cuba la.

5y trước

Apa apa brand pun ok sis. Tp kalau family sy guna brand yg alhaddad tu sbb my mom stokist so smua adik adik dia, dia bg try. Tak sangka pulak yg try 2-3 biji tu memudahkan urusan org bersalin. Alhamdulillah 😇