obimin

Ada tak bakal ibu2 pglmn cm sy.. geli nk mkn obimin.. rs cm x tertelan.. ??? cm ne nk atasi. Besar sgt. Mkn rs cm nk tkeluar

16 Các câu trả lời

Sama mcm sy..sy mkn ubt tu belah 3😅😅 ..lps tu mkn ubt dgn air sunquick...bila suami tgk cara sy mkn mngucap panjang dia..belah ubat sebiji tu sampai 3bahagian 🤣🤣 mcm budak baru blaja mkn ubt dia ckp..

Sy mkn eberet tapi lbh krg Sama besau jugak ngn obimin Tu. Saya mkn ubt dgn jus Oren tp yg dlm kotak je la. Lepas dh telan ubat mmg bilas ngn air masak sejuk..klu mkn ubat dgn air masak,mmg X tertelan dibuatnye..

Saya jenis yang tak reti telan ubat... Semua ubat mesti saya gigit bagi kecik dulu baru telan... Obimin ni lagi lah...gigit kecik-kecik sampai lebih kurang 20 baru telan... Itupun air masak secawan penuh

5y trước

Haha... Terpaksa lah saya tahan.. Memang tak boleh nak telan ubat besar huhu

sy lg rela telan obimin sketol dr kena mkn byk jenis ubat..haha..nak taknak mommy kena telan jugak..try telan dgn air jambu batu..tak rasa sgt ubatnya nti..hehe 😊

5y trước

sy telan dgn air jambu batu yg peel fresh tu..sbb doc yg suggest mkn ubat dgn air yg tinggi vit c mcm oren ke mangga camtu la..bila tanya doc air jambu batu, okay ke..dia kata boleh je..lgpun kalo hb drop, doc suggest mkn buah jambu batu..alhamdulillah, berkesan dgn sy 😊

Sy langsung xmkn mkn ubat since pregnant until 33weeks. Tgk plastik ubat jer pon sy da rase kembang tekak. 😅 Tp di nasihatkn jgn ikut perangai sy ye. Hehehe.

5y trước

Skang bnyk mknan fast food. Mknan yg x berkhasiat. Sbb tu doc suggestkn ubat mcm tu. Sy husnudzon jer. 😁

Sy makan obimin, mual mual muntah. Nurse kk suggest ambil maltofer, ada rasa cokelat cokelat. Cri dkat farmasi. Ada dalam bentuk pil and cecair.

Minum dgn air oren.. Sebelum ni sy minum dgn air masak mmg terus loya.. Lepastu nurse bagitau minum air oren terus ok boleh telan

5y trước

Btol mnum dgn air oren. Biasa sanquick oren tu

Dulu sy tak boleh telan jugak. Nurse suruh minum air masak + lemon yg kita perah skit. Jgn letak gula

Saya Pon mcm sis.tapi kena pksa gak Makin.saya minum ngan air sejuk.saya amik time nak tdo.

5y trước

Dlu sy steady je makan ubat.. lately malas dgn tkt pn ada.. pas mkn cpt2 rs nk sendawa..pastu bau ubat..eyekkkk. 😑

Sye belah dua ubat obimin tu. Pastu dh telan.. Cepat2 cri. Biskut