Help AnyTips 🙏🏻

Dah warded tp bukaan still 2CM 😢 Macam mana cepatkan bukaan ya ibu'2 🙏🏻 ? Contracion suda ada Pecah ketuban belum lg Tolong'2 mommies 🥺#bantusharing #bantusharing #bantusharing .

Help AnyTips 🙏🏻
20 Các câu trả lời

saya pernah pngalaman pertama nk beranak..sebelum masuk ubat kt vaginal tu ada pernh nurse tnya dah berak kencing ke..sy ckp dh kencing je..berak blum..pg tu dah masuk ubat tggu bukaan..lma dari pukul 6am smpai kul 12 bukaan masih 5cm...dok pelik..cek2 bukaan sangkut sbb ada najis...hahaha malu sungguh ,bila kluar kn najis auto bukaan 10 cm dah air ketuban pun dah pecah sblum kluarkn najis.....ni prgnnt ank kedua ..sy akn bljar dari pngalaman pertama😆😆😆

2y trước

Butterfly pose ke sis ?

klau blm msuk lb..blh bykkan bergerak..duk ats katil satukan kedua tapak kaki tarik ke dlm smpai tumit bertemu miss v..klu x kena pn xpe..(snmn y sy amal setiap kali nk bersalin..bukaan jd cepat insyaAllah)gerakkan badan ke kiri n ke kanan dpn blakang..klu berbaring mengiring

saya 3cm masuk ward.. sy tak kan baring kat katil akan jalan.. dr ujung pintu ward sampai ujung... kerap.. utk buka jalan bawah.. alhamdulillah... anak ketiga saya bersalin waktu malam... nk tdo dah.. bukak 8cm pecah air ketuban atas katil... alhamdulillah dipermudahkan...

Banyakkan bergerak, kalau saya dulu tawaf satu wad heheh , buat senaman sikit , kena aktif walaupun sakit dia takleh bawak bincang, time contraction datang tarik nafas dalam dalam relax kan diri dulu ok !! semoga dipermudahkan segala urusan awak dan baby 💕

semoga dipermudahkan, saya tonton td utube jamumall guide utk buka cm cepat kit, cuba tonton mgkn bantu dan berdoa Teknik bernafas dgn betul Ada cara nari bahagian pinggang Try to turun naik tangga bila contraction pain berhenti dan bernafas dgn betul

Boleh tengok tips dari youtube. Yang baring terlentang pastu tarik nafas dalam2 pastu hembus sikit2 tapi kuat. Badan kena rileks macam berserah. Saya buat macam tu, bukaan cepat. Pkol 11.30pm masuk wad bukaan 3cm, pkol 1am masuk lr, 2.50am bersalin.

banyakkan berjalan kat hospital mom... cara itu blh cepatkan bukaan... Klo dlm masa 3 hari cmtoe bukaan masih kecil doktor akan bgi ubat induce... Sy skrg pregnant kali kedua jgn smpai doktor bgi ubat induce lgi sakit dari contraction biasa...

Ayat Bagi Senang ibu bersalin huwaallah Huah rojakum min Buduuuni Um Maha Dikum Taratan uuuh Horo... Allah hummasalli Allah Muhammad... Maknanya: Allah Mengeluarkan Kamu Dari Perut² ibu Kamu #baca selepas solat

2y trước

Potongan ayat dari surah atau doa ??

Try minum kelapa muda. Pastu banyakkan berjalan. Saya punye contraction sekejap je masuk 4cm terus pecah ketuban. Rase nak terkeluar sngat baby tapi berbaloi sbb takdela lama menahan contraction. Ni anak first

bnyakkn bergerak,, berjalan naik turun tgga misalnya.. dduk atas katil n rapatkan kedua² kaki tarik ke dlm sampai bertemu miss v.. bangun n dduk kerusi pun blh sis