Boleh suggest tak cara nak dapat kontraksi teratur?

Hi slmt sejahtera, sy first mom jadi sy xtau sgt bab bersalin ni... sy dah 37 weeks 3 hari... tapi blm ada tanda ii bersalin... kawan sy byk sudah bersalin walaupun due mereka lagi lmbat dari saya... setiap hari sy exercise, yoga, berjalan serta naik turun tangga... tapi knp blm ada tanda nk melahirkan ya?

17 Các câu trả lời

Normal lah tu sis. Saya anak 1st awal seminggu. Yg 2nd ni sehari sebelum due. Even yg 2nd ni lah saya banyak berjalan apa semua tu. Kalau baby nak kluar , kluar lah dia. Nanti kalau overdue baru lah doctor paksa bersalin.

saya lewat 6 hari firsr bby deliver baby 40w6d masa preggy lasak berjln non stop ada je nk holiday mana2, jln kaki pusing perlis , baby ni sampai time dia nak keluar x kira dah bila janji mind set kena sedia mommy kne keep positif 😁

baby akan keluar tepat pada waktu nya. jadi tak perlu risau. sy 1st baby lahir masa 38w2d. 2nd baby lahir 39w4d. sy aktif je berjalan dan buat semua semua senaman yg boleh cpt kn bukaan. tp baby belom juga nk keluar

12mo trước

sama2. xpe awak terus kan ikhtiar. sambil2 tu pujuk je baby awak selalu🫰❤️. jgn stress tau. semoga dipermudahkan urusan

Sya anak Pertama lahir masa 36 week sbab sya kuat buat kerja rumah dan berjalan setiap pagi sekiling kawasan rumah dan petang juga berjalan di kawasan rumah..

12mo trước

Amin ☺️

mungkin belum masanya. baru 37w. ada lagi 3w tu. sabar ye. Sy pun dulu beria duk exercise, lahh 39w3d baru Keluar

12mo trước

baikla, terima kasih respond ☺️

baby belum nk keluar lgi. ank sye 1st dlu 38weeks+, yg 2nd 40w3day bru bersalin.

Relax tenang je sis , sy 39weeks 4days baru rasa contraction 😂

12mo trước

Aah tenang2 je sis ☺️ . makan sepuas2nya sebelum mula berpantang 😆