Tahi mata

Slm. Sy nk tny, penah x mommy kt sini baby dia bertahi mata je? Xkira la sebelah mata ke dua belah mata. Baby sy dh dua bulan still lg ada tahi mata. Sebelah je. Byk pula tu. Tp dlm mata tak merah pun., and cemana nk kasi dia xde tahi mata ? Every time kena sapu je mata dia tu

2 Các câu trả lời

kne sentiasa lap dgn kapas yg d celup air suam2 kuku.. lepas lap terus buang then lap lagi sampai hilang.. kalau ke klinik, dkter bgi ubat utk titis kn dlm mata dan urut kt batang hidung tu.. laluan trsumbat.. kadang ni pn brpunca dari panas dlm badan baby.. mybe sbb susu..

Titiskan air susu ibu, air netek tu titiskan kat mata anak.. buat pagi dan petang.. anak sy pun begitu, mata sebelah penuh, lepas titiskan beberapa kali.. alhamdulillah dah takada..