Rambut gugur

Slm ibu² semua boleh suggest tak produk yang boleh melebatkan rambut? Sejak anak masuk 4 bulan rambut makin teruk gugur. Risau 😞 Sebelum ni memang dh gugur tp tk teruk sangat macam sekarang. Kadang anak sampai tertelan rambut saya sbb terlalu banyak gugur, rambut sy kat mana² ada dlm rumah ni 😭 Risauuu sangat² 🤧

15 Các câu trả lời

Normal klau rambut gugur lepas bersalin sis terutama bila masuk bulan ke 3-4 lepas bersalin.. pengalaman sy rambut gugur tu makan masa dalam 2 3 bulan jugak sampai nipis dah anak rambut kat dahi & nampak kulit kepala.. sy takde pakai produk khusus untuk rambut cuma sy amalkan vitamin zat besi yg selalu amalkan masa pregnant.. Sedar tak sedar anak rambut pun dah tumbuh baru, takde la nmpk kulit kepala lgi dah..

Memang puan dlm fasa keguguran rambut teruk sbb hormon estrogen berkurangan. Pengalaman saya, saya potong rambut pendek. Redha je rambut gugur, kutip je rambut yg gugur tu. Saya guna syampu dan conditioner Follow Me, serasi dgn saya. 3 ke 4 bulan lepas tu, anak rambut dah mula tumbuh lebat. Cuma kelakar lah rambut tak sekata jadinya. Itu normal. Enjoy the moment

sy pon gugur teruk start baby 4 bulan. cara sy, sy potong pendek. sentiasa ikat, 2/3 hari sekali syampoo & pakai conditioner bg rambut sentiasa licin & tak kusut. tapi percayalah. rambut tetap gugur teruk kahkah 😂😂. biar jelah. rajin2 sy vacumn 1 rumah sedut rambut gugur tu.

Hi i tak pernah give birth lagi but i memang currently pakai vigorous hair tonic by bellakhan. Dah setahun pakai Alhamdulillah very good. Boleh search dekat ig. Bellakhan pun baru bersalin last year and rambut dia elok je lebat sangat

2y trước

Hmm rasanya kalau pakai sebulan dua centu dah tumbuh baby hair. Yang penting berkesann sebab habis je sebotol mesti nak beli sebotol lagi now dah botol ke-3 🥳 rambut pun cepat panjang

Bertabahla you. Memang normal benda ini terjadi bila baby dah masuk 4bulan. Kesudahannya kita potong pendek. Taknak fikir banyak. Lagipun kalau awak still bf, susah nak cari hair tonic yang ngam. Banyak kerja.

sayaa suka serum lebat kuatkan rambut prosante dan makan vitamin zinc dari Shaklee.. ya Allah memang terasa tumbuh anak rambut. paling best dekat sikat tu takde dah segenggam rambut.. memang berbaloi sangat try

hi. sy suggest pakai syampu grafen yg rose tu. mahal sikit tapi berbaloi. sy pun rambut gugur teruk sejak anak masuk 4 bulan. sekali sikat je penuh sikat tuu dgn rambut. sejak pakai grafen tu baru ok.

I try mama choice punya shampoo, conditioner n tonic. Baru 2 minggu rasa mcm dah kurang sikit.. tapi masih gugur juga cuma tak teruk mcm awal2 time baby 3bulan camtu. Skrg baby 4 bulan

Sy pun mcm tu masa anak kedua, lastly sy potong rambut bagi pendek.. Alhamdulillah dpt mengurangkan sedikit keguguran rambut, selain sy tukar shampoo.. Try and error..

you can try Mama's Choice shampoo and conditioner. it's halal and contain natural ingredients also https://mamaschoice.my/product/treatment-shampoo/