kira pergerakan bayi

Hi sis semua, nak tanya, dlm minggu ke berapa ye kita kena kira pergerakan baby? Usia kandungan sy baru 19minggu 5 hari..ada yg kata start kira dari sekarang..tapi sy masih rasa tendangan baby tu kejap² je, mcm mana nk kira tendangan..tolong sis² semua.peningg?

15 Các câu trả lời

28w.. tp kdg klu nurse lupa kena bgtau nurse..... Start 9am kira gerak baby. Selang 30 minit .. ada masa baby tidur plus klu bby selesa posisi dia gerak x kuat... Gerak slow x di kira gerakan...

5y trước

Hihi..ok sis.thanks for your info ya.😊👌

28w nanti baru start kira. Start pukul 9pg-9mlm. Saya selalu amek baby gerak paling kuat, kira 1 gerakan. Gap dalam stgh jam macam tu

5y trước

Ok sis.thanks sebab membantu.😊

Saya start 27w nurse suruh tanda dalam buku. 19w sis boleh dah practice kira dulu 🤭

5y trước

Hihi..itu lah sis, kalau duduk je mesti pegang perut nk rasa dia gerak ke tak.😂😂

week 28 baru kira sebb masa tu baby da besar , kita dah boleh rasa tendangan kuat.

5y trước

Ok.thanks sis.😊

28 weeks...skli kne dos pertama cucuk kancing gigi 😅

5y trước

Hihi..tggu sebulan lg dpt dos ke 2 pulak 😅

28 week nnti nurse akan suruh and ajar sabo

Sy baru start hari ni, 28 week kira

5y trước

Welcome..😊

Saya aritu start 7 months..

Saya start 28 weeks

28mggu start kira