stress

Sis semua.. ada pape petua ke.. anak saya 8bulan ..tp byk ckp badan dia kecik lah ringan lah.. anak saya susu badan je..xmau susu formula..byk cara saya cuba tuk bykkan susu badan n bg anak saya susu formula..tp xjalan jugak..akak ipar saya anak dia susu badan jugak..tp badan dia besar gemok.. stress saya MCM2 orang ckp anak saya..kurus lah ringan lah xmembesar lah..tp alhamdulillah anak saya sihat cuma kurang susu n mkn..plz..sedih saya..saya xtahu nak buat mcm mne..anak pertama.. sampai orang ckp saya x pandai jaga anak..??

21 Các câu trả lời

Kalau sihat, aktif and doc kata ok takpe.. If still bf mommy kena make sure mkn mknan yg sihat dan berkhasiat.. Barulah baby bf susu yg berkualiti

Pekakkan saja tlga,klu sy jwb bgni.. biarlah kck,ringan yg pting sihat.Dah genetik bgni kot,terima sajalah bukan tak bg mkn/susu,semua cukup juga.

Anak sihat dan aktif kan. Pedulikan apa org nak cakap. Biasa mulut org semua tak kena. Kdg ada setengah budak tu MMG badan jenis kecil.

Sis, jgn pedulikan mulut orang 😅. Yg penting anak sihat. Kalau doktor dan nurse kk kata pembesaran dia normal, jangan risau.

Buat x tau je org nk ckp ape. Kalo bdan mak pak dy kurus, xkn la ank tetibe besar😅.. Lgi pon ank sis okey siht je. Xde mslh la

Sabarlah sis, memng org nie ada yg mulut2 puaka.anak saya first pun kecik juga dan ringan,jgn hirau kan yg penting sihat walafiat.

5y trước

Tu LA.. emmm sabar jelah ni

Sis coba minum air masak n m inum ribena.. saya amalkan itu jak sis.. Alhamdulillah air susu saya smpai menitiss nitiss..

5y trước

ye ribena. klu sy plak sy ikut demand n supply. mkin bnyk pump/baby hisap makin bnyk susu

Kalau dah sihat dah aktif tu Tak pa la..jangan nak risau..kalau Susu badan berkurangan Cuba ngan Susu formula..

It's ok .. as long u know ur baby is healthy.. then no need to dgr ape yg org lain ckp.. biar mereka..

Sis join group happy baby foods malaysia, mcm2 menu ada nk bagi anak naik brt bdn.

5y trước

Sama2