Luahan sikit

Saya saja nk meluah, lately ni sy byk baca post2 berkaitan susu formula. Tp sy rasa annoying bila ada yg reply bagi susu badan, susu badan lebih elok. Ya yang tu semua orang tahu, dia tanya susu formula mesti lah sbb ada problem dengan susu badan. Samada susu badan sikit ke, takde ke, anak taknak ke. Takkan lah susu badan melimpah dia taknak bagi pulak. Yang menjawab bg susu badan tu penah tak terlintas benda ni boleh buat ibu yang bertanya tu terasa? Contoh la dia memang dah frust sbb susu takde, then dia tny susu formula apa yg elok. Pastu ada yg jwb susu badan, tak rasa ke ibu tu akan rasa lagi sedih??? Bagi saya klau takde jwpan baik tak payah jwb, dia tny susu formula apa yg elok, jwb berkaitan susu formula. Tak perlu awk balas bg susu badan. Klau dia blh bagi dh lama dia bagi. Janganlah awk rasa awk terpalingggg elok sbb blh bagi susu badan. Tak semua ibu2 blh merasa semua tu. Sekian luahan annoying dari saya

2 Các câu trả lời

Sy setuju. Ada 1 post nie mummy nie bertanya pasal ruam sbbkn susu FM. Baby baru 4 bulan dan mommy nie bekerja. Mommy nie bertanya ada FM yg buat kurangkan ruam x. Ada komen dr mommy nie, die suruh try pumping susu badan bg kt anak die. Die kata awal lagi tu. Haaaa? Common lah mummy tu tanya FM kot x perlulah suruh die try pump susu badan die lagi. Kalau mummy yg bekerja tu nk bg susu badan fully mesti die akan bertanya pasal susu badan kan, cara meriahkan susu, cara simpan susu badan... Common sense kn benda nie.. X pasal2 dah buat mommy yg bekerja tu terasa. Awal x awal, tu bukan hak kita nk tentukan untuk baby siapa2 pun. Kalau dah mummy die nk bg FM seawal die lahir, tu hak die, biarkan lah die dgn keputusan die. Everyone have their own reason. X semua bernasib baik. Respect keputusan seseorg tu

10mo trước

Kannn, common sense tu penting. Meluat betul bila baca ada yg reply mcm tu

Setuju sisterrrr. Semua ibu usaha nk yg terbaik utk anak nya.

10mo trước

Benarrrr. Geram je kan